Afbeelding

Veel moois van vroeger bij Tower Festival.

Cultuur

De bezoekers van het Tower Festival op het kerkplein in Son werden door de muziek vanaf het begin meegenomen in een tijdmachine. 

Het toegestroomde publiek was een mengeling van oud en jong, natuurlijk had de wat rijpere jeugd de overhand. Maar zij voelde zich tijdens mening optreden weer even paar decennia jonger. Er werd gedanst voor het podium en de bands werden beloond met een verdiend applaus.
Het Tower Festival als idee ooit ontstaan in café De Zwaan tijdens een jaarlijks uitje van Frank Zwijnenberg met zijn oude schoolvrienden. Nu is het een al jaren bijzonder en zeer gewaardeerd evenement in Son en Breugel. Elk jaar probeert de organisatie onder leiding van Frank Zwijnenberg een gratis top festival met live bands neer te zetten. Net als al die andere jaren is het ook nu weer meer dan gelukt. Frank heeft eerder al laten weten dat de financiën voor het festival van dit jaar niet rond waren. De organisatie twijfelt dan ook of het evenement volgend jaar weer doorgaan kan hebben. Een einde van het Towerfestival zou zeer spijtig zijn. Ook onder het aanwezige publiek leeft die angst natuurlijk maar er is ook geloof dat zo iets moois gewoon niet kan en mag stoppen. Waar veel festivals super commercieel zijn geworden is het Tower Festival dat zeker niet. Daardoor is het zeer toegankelijk voor iedereen en is het al jaren een verrijking voor ons dorp.

Terwijl de hoofdact The Beatles Revival het podium betreedt is het lekker vol op het kerkplein. Blijkbaar een goede keuze om deze band uit te nodigen als publiekstrekker. De Beatles sound knalt uit de speakers en de heren op het podium zetten wat uitstraling en zang betreft een mooie Beatles act neer.
De zanger van de band vertelt het publiek dat hoe meer alcohol er wordt gedronken door het publiek hoe meer de band op de echte gaan lijken. Maar ook zonder alcohol is de uitvoering erg goed.
Het Tower Festival trok dit jaar veel publiek dat heeft kunnen genieten van prachtig weer een hele mooie muziek en acts op een gratis festival in het hart van ons dorp, dit mag toch niet stoppen!


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding