Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Vestzakkomedie speelt voluit" Liefde half om half " van Alan Ayckbourn!

Cultuur

In een nagenoeg uitverkocht Vestzaktheater speelde de Vestzakkomedie een herkenbaar en tijdloos stuk met als thema overspel. Een thema dat van alle tijden is, blijkt uit dit stuk dat in 1969 is geschreven.

Door: Henriette van Berkel
Foto's: Wil Feijen


Liefde half om half
Het verhaal speelt zich af in beginjaren'70. Het decor is voor velen van ons herkenbaar: de kleuren oranje en bruin vieren de boventoon. Zelfs de oranje voorraadbus van Brabantia zorgt voor een o-ja reactie bij het publiek.
Twee echtparen, van Krooswijk en de Boer, gespeeld door Maarten van Beek, Liesbeth Scheepens, Wan Merks en Sanneke van Gils, zijn te zien in hun dagelijkse doen en laten. Van Krooswijk is duidelijk de upper class en de Boer is dat duidelijk niet. Maar toch valt Ria van Krooswijk voor Bob de Boer. Tja, en dan ontstaat er een probleem als je dat slippertje voor de partner moet verbloemen en een alibi voor je avondje uit moet verzinnen. Beiden besluiten om er dan maar een derde echtpaar, wederzijdse kennissen, bij te halen als excuus voor hun escapade.

Het derde echtpaar, Willem en Elsemie Dikker, wordt door beide echtparen uitgenodigd voor een etentje, daags na elkaar. Bij van Krooswijk staat sherry op tafel en fricandeau op het menu, bij de Boer is dat thee en erwtensoep.
Het bijzondere aan dit toneelstuk is, dat de verschillende scenes zich op hetzelfde toneel afspelen. Zo wordt het etentje bij de beide echtparen op de twee dagen door elkaar verweven. Je kijkt naar twee verschillende huiskamers, waar de gesprekken letterlijk naast en door elkaar heen plaatsvinden. Een knap staaltje acteerwerk.
Het echtpaar Dikker, gespeeld door Frits Helders en Anja Hebing, wordt heen en weer geslingerd tussen de 2 stellen en de situatie wordt steeds verwarrender. De dominante Willem en zijn nerveuze, nagelbijtende Elsemie komen zelfs in een voor hen belastende situatie terecht.

Het zou jammer zijn om meer van de inhoud van het stuk prijs te geven. U kunt het zelf nog gaan zien en beleven op woensdag 8 november in het Vestzaktheater, een heerlijke avond toneel. De zes acteurs zullen u aangenaam verrassen met deze societykomedie!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding