‘van toen wij jong waren’     acryl op doek 65x150
‘van toen wij jong waren’ acryl op doek 65x150

Kunstenaarsechtpaar uit Eindhoven exposeert in Villa de Kleine Heide

Cultuur

Anne Rensen en Wim van der Kraan, een kunstenaarsechtpaar uit Eindhoven, exposeren in Galerie De Verdiepingen van Villa de Kleine Heide.
In december en januari zal een groot aantal schilderijen van Anne Rensen tentoongesteld worden. Tevens zullen er beelden van Wim van der Kraan te bezichtigen zijn. Al meer dan 25 jaar werken ze in hun ateliers aan (wat ze allebei noemen) "het fijnste wat er is".

Door: Catherine Witvliet Vormgeving galerie De Verdiepingen

Anne Rensen is geboren in Eindhoven. Ze heeft de opleiding docente tekenen aan de Academie Industriële vormgeving Eindhoven afd. Autonome Kunst gevolgd, sinds 1987 heeft ze exposities in binnen- en buitenland. Daarnaast neemt ze deel aan kunstbeurzen, o.a. PAN , Holland Art Fair , Art Twente. Haar opdrachtgevers zijn: bedrijven, kerken en particulieren. Zij werkt op papier en op doek of paneel met diverse technieken.

Anne schildert over schoonheid en verlangen, over liefde en troost. Haar werk heeft een optimistisch en harmonieus karakter. Het is rijk van kleur met architectonische fragmenten, schrijfsels, tekens en mensfiguren. Het zijn kleine verhalen van liefde, vriendschap, dromen, macht, mythe en religie.

Zoals Anne zelf verwoordt: "Door middel van mijn werk tracht ik een brug te slaan voor mezelf en de toeschouwer tussen verleden en heden; zowel macht als betrekkelijkheid uit te beelden. Ik probeer een oergeschiedenisboek te maken als een kringloopverhaal zonder begin en einde. In feite probeer ik mijn eigen omgeving te be-tekenen. Mijn onderwerpen hebben te maken met de eeuwige strijd die de mens voert om de vergetelheid te ontstijgen, om sporen achter te laten, om gekend te worden. Alle indrukken samen vormen een nieuw beeld, mijn beeld."

Wim van der Kraan maakt beelden en portretten van vrouwen en kinderen. Altijd naar model, en in de klassieke traditie. Hij boetseert ze eerst in klei, waarna ze in oplage gegoten worden in brons, neolith of gips. De beelden hebben een heel natuurlijke, vaak in zichzelf-gekeerde houding. Wim is een bedachtzame kunstenaar. Hij houdt van de kleine' schoonheid. Geen uitbundigheid of drama, maar een subtiele realiteit.

De feestelijke opening is zaterdag 9 december van 15 tot 17 uur.
Locatie: Europalaan 2a Son
De vernissage wordt muzikaal opgeluisterd door René Vermaas, pianist.
De expositie is iedere zondag van 15 tot 17 uur voor publiek geopend.