Vrijmarkt De Gentiaan
Vrijmarkt De Gentiaan Foto: Adrie Neervoort

Koningsdag Gentiaan

Cultuur

Son en Breugel - Op 27 april 2018 is er weer de traditionele vrijmarkt voor en door kinderen in De Gentiaan in Son en Breugel. Op de Amerikalaan en het parkeerterrein van De Bloktempel plaatsen we vele marktkramen tegen een kleine vergoeding te huur zijn. Op het middenterrein hebben we grondplaatsen als alternatief voor een kraam. We raden u aan om te reserveren, want vol is vol. Om een plaats te bemachtigen? Stuur dan een mail naar: koningsdaggentiaan@gmail.com

De vrijmarkt wordt georganiseerd door het Oranjecomité van Son en Breugel. Ieder jaar hebben we een mooi, breed en gevarieerd programma om niet alleen te shoppen in de kramen en bij de grondplaatsen, maar ook om gezellig de Koningsdag te starten op ons terras met een kopje koffie, frisdank of iets anders lekkers.
Natuurlijk hebben we weer mooie dansgroepen. Dit jaar kunt u kijken naar Girls Dance Mix van Mara's Dansstudio. Zij dansen op een mix van buikdans, latin en top40! Zij laten u zien hoe stoer en elegant die kleintjes al bewegen op de muziek.
Ook hebben we natuurlijk weer een schmink-hoek. Een prinses of tijger of kat worden?? Dat kan!! Ook kunnen ze naar hartenlust knutselen met diverse materialen.

Dit jaar hebben we meerdere activiteiten met KinderKunst.
• Marion Kramer is er weer met haar schilderkunsten op natuurlijke materialen. Wat ze dit jaar meeneemt is een verrassing.
• Yvonne van Meteren (tekendocent en -therapeut en mede ontwerpster van de Knuffelkaartjes) is aanwezig op de KinderKunstMarkt. Ze heeft in 3 weken tijd met de kinderen van Tekenen voor Kinderen het thema Koningsdag opgepakt. Die KinderKunst is te bewonderen en zelfs te koop.
• Technisch creatief bezig doen we samen met de Techniekbieb. Kinderen kunnen een zaklamp maken met technische materialen. Natuurlijk mag deze mee naar huis!!
• Het scholenproject dit haar (een portret van Maxima) dat de kids van de basisscholen van de groepen 5 en 6 hebben gemaakt wordt hier afgesloten met een prijsuitreiking door Rob Verschuren! Er is een mooie prijs te geven! Deze schilderijen zijn binnenkort in de winkeletalages in Son en Breugel te bewonderen.

Voor ieder wat wils dus!!
Meer informatie vindt u op facebook pagina @Koningsdag en via de website www.koningsdag-sonenbreugel.nl