Philip Huff
Philip Huff Foto: Daniel Cohen

Literair Café Dommeldal met Schrijversbezoek: Philip Huff

Cultuur

Son en Breugel/Geldrop - Binnenkort vindt er weer een Schrijversbezoek plaats in de Weeffabriek (voorheen Centrum Hofdael), georganiseerd door Literair Café Dommeldal: op zondag 29 januari, aanvang 14.00 uur, met Philip Huff.

Philip Huff studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Zijn verhalen en essays publiceerde hij in een groot aantal bladen, waaronder De Gids, Hollands Maandblad, Hollands Diep, NRC Handelsblad, Volkskrant Magazine, De Correspondent, De Groene Amsterdammer en verschillende buitenlandse bladen. In 2009 verscheen de roman Dagen van gras, die hij bewerkte tot het scenario van de televisiefilm met dezelfde naam. Drie jaar later werd het debuut gevolgd door Niemand in de stad. De bioscoopverfilming hiervan ging in 2018 in première op het Nederlands Filmfestival. Zowel het boek als de film ontvingen veel positieve reacties van publiek en recensenten, en Huff won voor de roman en het scenario een prijs (alsook voor zijn korte verhalen).

De verhalenbundel Goed om hier te zijn verscheen in 2013. Boek van de doden (2014) is Huffs meest recente roman. In 2015 verscheen de persoonlijke leesgeschiedenis Het verdriet van anderen, een boek over de waarde van literatuur. Ook schreef hij het scenario van de telefilm Groenland uit 2015.

Aanmelden
Via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten kun je je aanmelden. Dit schrijversbezoek is gratis voor jaarkaarthouders van Literair Café Dommeldal, losse toegangskaarten voor deze middag zijn verkrijgbaar à € 12,50 (tot 18 jaar: € 2,50) – inclusief koffie/thee. Aan de zaal kunnen er op zondag 29 januari ook kaartjes worden gekocht. 

Datum en tijd: zondag 29 januari, 14.00 - 16.00 uur.
Locatie: de Weeffabriek in Geldrop.

Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Kantoren in Son en Breugel maken werk van energie label A
Afbeelding
Ingezonden mededeling Zakelijk 2 feb, 17:15 Verse groenten en (h)eerlijke gerechten bij boerderij Vaderland
Afbeelding
Carnaval 2 feb, 12:06 Een buut schrijf je niet alleen
Afbeelding
Human Interest 2 feb, 09:00 'Vrijwilliger zijn bij Vluchtelingenwerk is een verrijking voor mezelf'
Afbeelding
Algemeen 1 feb, 17:07 7e editie Django Wagner Dinnershow groot succes
Afbeelding
Algemeen 1 feb, 12:02 Sijbers&Zo groots in een kleine zaal