Rob Meeusen (links) en Maurice Peters
Rob Meeusen (links) en Maurice Peters Foto: ingezonden

Uitvoering Mattheüs Passion in Sint-Genovevakerk dankzij twee vrienden

Cultuur

Son en Breugel - Rob Meeusen en Maurice Peters konden als leerlingen van basisschool de Vijverberg en de Springplank nog niet bedenken dat zij 50 jaar later een gezamenlijke muzikale wens in vervulling konden laten gaan. Ze wilden nog ooit een uitvoering van de Mattheüs Passion van Johann Sebastian Bach in hun eigen dorp. De plek van uitvoering ligt voor de hand: de prachtige middeleeuwse Sint-Genovevakerk in Breugel.

Na hun middelbareschooltijd startte Rob als violist aan het conservatorium in Utrecht en Maurice begon zijn automatiseringsbedrijf en werd later manager en programmeur van het Vestzaktheater, ondertussen gevestigd in ons Dommelhuis. Hun vriendschap bleef onveranderd en toen de tijd en de omstandigheden rijp waren, grepen Rob en Maurice hun kans en zetten hun schouders onder dit eenmalige project.

Rob is nu concertmeester van het Bach Passie Consort, een groep musici verdeeld over twee orkesten en maar liefst drie koren, waaronder een kinderkoor, die tekenen voor deze uitvoering. De pr en een flink aandeel van de organisatie rondom de uitvoering in Breugel zullen in handen zijn van Maurice Peters, ondertussen een bekend gezicht daar waar het cultuur, muziek en theater in Son en Breugel betreft.

Op zondagmiddag 19 maart zal om 14.30 uur een prachtige authentieke uitvoering van dit iconische werk van J.S. Bach live te bewonderen zijn. Omdat de kerk in Breugel niet heel erg groot is, zit u als toeschouwer dicht bij de uitvoerenden. Het aantal kaarten is natuurlijk beperkt gezien de grootte van deze kerk. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar van het Dommelhuis en via de website https://bach-mattheus.nl/winkel/