Afbeelding Schilderij Van den Braak
Afbeelding Schilderij Van den Braak Foto: Ars Longa

Ars Longa toont schilderijen van Toon van den Braak

Cultuur

Son en Breugel - Op 4 juni zal de schilderijenexpositie ‘Onderweg’ van Toon van den Braak worden geopend. De schilderijen zijn ‘Op de Gang’ in de Sonnerie te bezichtigen.

Toon van den Braak (1943, Esch) is van huis uit bouwkundig tekenaar. In 2011, twee jaar na het overlijden van zijn vrouw, is hij zich gaan richten op de beeldende kunst. Hij startte met beeldhouwen bij Antoinet Verhagen van kunstenaarscollectief Ruimte in Beeld in Nuenen. 

Vier jaar later is hij daarnaast ook gaan schilderen. Bij Kees van Gend en later bij Peter Maas en Peter de Waard leerde hij de technieken en fijne kneepjes van het klassieke werk. Sinds dit jaar volgt Toon schilderlessen bij Peter van den Borne; ook hij is een klassiek geschoolde docent.  Van den Braak schildert eigen composities, maakt reproducties van schilderijen en schildert na van foto’s. 

‘Onderweg’ in de ontdekkingsreis naar een eigen stijl heeft hij in de afgelopen jaren een flinke collectie opgebouwd, waarvan in La Sonnerie een mooie selectie te zien is. De expositie wordt tijdens het kunstcafé van Ars Longa geopend en is tot 1 oktober tijdens openingsuren van de Sonnerie te bezichtigen. De toegang is gratis.