Afbeelding

De Atlascorrectie al veel toegepast

Human Interest

Son en Breugel - Door een opgelopen Whiplash bij een auto ongeluk ,vele jaren geleden, heb ik altijd veel last gehad van vooral s' morgens ,hoofdpijn ,pijn in de nek ,slecht slapen etc. Vele therapieën ondergaan maar het hielp niet echt, totdat iemand mij adviseerde naar Sacha van Rooij te gaan.

Door: Hennie van Hagen

Zij behandelt mensen met dit probleem met de zogenaamde ATLASPROFILAX Methode van de Zwitser René Claudius Schümperli . Dit is een doeltreffende, natuurlijke methode voor preventie en zelfgenezing. Bij veel mensen bevindt de eerste nekwervel ( de ATLAS ) zich niet in de optimale stand , een zo genaamde scheefstand, wat kan leiden tot een reeks fysieke en psychische klachten. Dit kan veroorzaakt worden door o.a. een traumatische geboorte of een ( auto ) ongeluk. Daar ik dacht , baat het niet dan schaadt het niet , maakte ik een afspraak met Sacha. Zij constateerde dat mijn ATLAS inderdaad scheef stond en heeft mij hiervoor behandeld, wat tot een verbluffend resultaat leidde. Eén behandeling is meestal voldoende, plus een nabehandeling ter controle . Direct na de behandeling had ik geen hoofdpijn en geen pijn in de nek (wervel )meer. Dat is tot op heden nog altijd zo. Reden voor mij als redactiemedewerker van MooiSonenBreugelKrantnog niet hierover meer te weten te komen en Sacha gevraagd heb voor een interview om hier iets meer over te vertellen.

Sacha van Rooij woont in t Harde Ven in Son en Breugel , is gehuwd en heeft drie zonen. Ze heeft 22 jaar als verpleegkundige gewerkt in Son en Breugel bij de Zuidzorg. Op mijn vraag hoe zij er toe gekomen is om te studeren voor deze methode, vertelde ze mij dat zij ook door een auto-ongeluk een Whiplash had opgelopen, in 1998.Via een Osteopaat en Homeopaat kwam ze voor een behandeling in Brussel terecht voor een correctie van de Atlas. Ik had hier zoveel baat bij, vertelde ze, dat ze zich ging verdiepen in deze methode. Dit resulteerde in een kennismaking in 2008 met de heer Schümperli in Zwitserland, waar ze een opleiding mocht volgen De voorwaarde is dat men een medische achtergrond moet hebben en ook een natuurgeneeskundige achtergrond, wat meer levenservaring is ook een pré . Deze opleiding is met goed resultaat afgesloten waarna ik mijn eigen praktijk begonnen ben. Op dit moment zijn er zeven personen in Nederland die deze behandeling toepassen volgens de Atlas Profilax Methode, met volgens Sacha verbluffend resultaat. Zelf krijgt ze mensen uit het hele land maar ook cliënten uit het buitenland, o.a. België, Denemarken, Spanje en onlangs was er een hele familie uit Marokko in haar praktijk . Deze mensen komen van ver en soms overnachten ze zelfs in Hotel La Sonnerie omdat ze met meerdere personen tegelijk komen voor de behandeling.

Ze maakt echter wel de aantekening dat de behandeling niet altijd bij iedereen even goed aanslaat en soms duurt het even voordat resultaat gevoeld wordt. Maar een scheefstaande ATLAS heeft heel veel invloed op het hele lichaam en kan tot zeer vervelende klachten leiden. Het herstel heeft een tijd nodig en er kunnen na de behandeling reacties optreden zoals vermoeidheid , spier pijn in de nek,, rug en benen. Dit omdat het lichaam bezig is met het regeneratieproces. Daarom is het van belang na de behandeling massages van nek en rug te nemen bij bv. een fysiotherapeut of een masseur.

Sacha is zo'n enthousiaste verteller over haar werkzaamheden en zeker de resultaten die er bereikt worden na de behandeling, dat je je al bijna " beter " voelt alleen door haar interessante uitleg over de methode. Zoals ze zelf zegt tijdens ons gesprek ; " Ik sta elke morgen blij op om dit werk te mogen doen "

Sacha is ongeveer 3 / 4 dagen per week in haar praktijk werkzaam. Op mijn vraag hoe de mensen bij haar terecht komen vertelde ze dat het meestal gaat via mond op mond 'reclame'. Maar er wordt ook verwezen door huisartsen , fysio / manueel therapeuten en collega's natuurgeneeskundigen. Sacha is aangesloten bij een Beroeps vereniging voor Natuurgeneeskundige Therapeuten en de behandelingen worden daardoor ( meestal ) door de Zorgverzekeringen vergoed. Langzaam komt er meer bekendheid voor deze behandeling en methode ( In Zwitserland in het ziekenhuis past men deze behandeling al toe). Zelden heb ik iemand ontmoet die zo opgaat in haar werk en mensen kan en mag behandelen die jarenlang klachten hebben door een "scheefstaande" ATLAS. Voor mij was het een hele openbaring dit te ondergaan, met bovengenoemd resultaat.

Sacha veel succes in de toekomst en je wens is , dat je hiermee nog lang en met voldoening door mag gaan.

Voor meer informatie kun je haar altijd bellen , kijk daarvoor op de gezamenlijke website ; www.atlasprofilax.ch

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 9 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 12 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella