Afbeelding

Burendag in de Neptunusstraat

Human Interest

Afgelopen zaterdag 24 september was het weer Burendag. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

De Burendag is een initiatief van het Oranjefonds in samenwerking met Douwe Egberts. Het doel van de Burendag is om mensen dichter bij elkaar te brengen.
Het is dan ook mogelijk om als buurt een subsidie aanvraag tot €450,- in te dienen bij het Oranjefonds om de Burendag uit te kunnen voeren.

Dit deden ze ook bij buurtvereniging de Neptunus van de Neptunusstraat in Breugel. Van de subsidie hebben ze kroonringen aangeschaft om het oud plastic aan op te kunnen hangen. Ook werden er plastic bakken gekocht voor het oud papier.
Als activiteit konden alle kinderen en hun ouders de bakken versieren.

Van de overige subsidie huurde de vereniging een springkussen zodat de kinderen niets te kort kwamen op deze prachtige zonnige dag.

Een extra verrassing op de Burendag kwam via Son en Breugel Verbindt in de vorm van een heerlijke vlaai. Aansluitend is er een culinaire barbecue verzorgd door Flavours Catering en Evenementen.