Afbeelding

De 24-uurs challenge kan beginnen!

Human Interest

Na maandenlange voorbereidingen was het op dinsdag 13-12 om klokslag 9.00 uur dan toch écht zover. Groep 8 van Basisschool de Stokland laten zich, samen met hun leerkrachten Nicky van Gerwen en Mikel Martens, 24 uur opsluiten in de school. De 24-uurs challenge kan beginnen!

Door: Kristel Pols-Engel

Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. Het thema van dit jaar zijn de kinderen van O tot en met 5 jaar die een levensbedreigende longontsteking hebben.

Directrice Marianne van Lent heet alle leerlingen en ouders van harte welkom en benadrukt hoe toegewijd iedereen rondom deze actie is. De leerkrachten, leerlingen, maar ook heel belangrijk alle hulpouders die bijna dag en nacht bezig zijn geweest met de voorbereidingen.

'Vol passie is er samengewerkt en nu is het dan toch echt zover.' vertelt Marianne van Lent en ze draagt de microfoon over aan burgemeester Hans Gaillard:
'Ik steun deze actie en vind het bijzonder dat er zo'n bijzonder evenement plaatsvind in ons eigen dorp.' Zelf heeft hij dan ook nog een verrassing voor de klas en hun leerkrachten alvorens hij de kinderen symbolisch op gaat sluiten voor 24 uur. Omdat het doel van de actie is om zoveel mogelijk geld op te halen doet de gemeente de eerste duit in het zakje met een cheque van € 50,-.

Dan slaat de klok 9.00 en is het dan toch echt zover. Alle leerlingen van groep 8 en hun leerkrachten worden opgesloten voor 24 uur. In de tussentijd wordt er geld ingezameld middels een markt waar eigengemaakte spullen zoals cupcakes en boekenleggers worden verkocht.

Ook zijn alle medeleerlingen druk bezig geweest en hebben op eigen initiatief een inzamelactie van lege flessen op touw gezet. De teller van het aantal lege flessen staat inmiddels op 1066.

De 24-uurs challenge wordt gesteund door:
- Son en Breugel verbindt
- Cafetaria de Gentiaan
- Albert Heijn Son
- EMTÉ supermarkten
- Pluimveebedrijf Fam. Beniers
Maar een extra bedankje voor alle hulpouders die zich op een fantastische wijze hebben ingezet.