Hans Dinkelberg en Rene Bekkers van stichting H@P tussen de jonge mantelzorgers en hun begeleiders met de nieuwe oven.
Hans Dinkelberg en Rene Bekkers van stichting H@P tussen de jonge mantelzorgers en hun begeleiders met de nieuwe oven.

Jonge mantelzorgers LEV groep krijgen oven van H@P

Human Interest

Eerder dit jaar, op zaterdag 29 oktober, was er een benefietdiner van 'Club Cuisine La Sonnerie'.
Gasten konden tegen betaling genieten van een diner, bereid en geserveerd door de leden van de kookclub. De opbrengst van die avond ging naar de stichting H@P.

Door: Adrie Neervoort

Stichting H@P is door kookclub 'Club Cuisine La Sonnerie' opgericht vanuit het idee om iets te betekenen voor de samenleving van Son en Breugel.
Daarbij wil de stichting maatschappelijk betrokken doelen in Son en Breugel steunen met een financiële donatie. Eén van de doelen die avond was de jonge mantelzorgers van de LEV groep. Zij kregen een bedrag van € 1250,- Voor dit bedrag werden boekjes ter waarde van €400,- plus een diner voor de mantelzorgers t.w.v. . €600,- geregeld en een oventje aangekocht.

Maandag 19 december werd de oven overhandigd aan de toen aanwezige jonge mantelzorgers van de LEV groep. Jonge mantelzorgers zijn kinderen met een familielid die constante zorg of aandacht nodig heeft. Vaak wordt het gewone leven van deze kinderen daardoor ernstig beïnvloed.
Bijvoorbeeld dat je niet altijd vriendjes mee naar kunt nemen omdat je broertje niet tegen een dergelijke drukte kan door zijn ziekte, maar ook dat jezelf constant rekening moet houden met de thuissituatie en daardoor niet kunt doen wat een normaal kind in een huislijke omgeving wél kan. Met ander woorden: een jonge mantelzorger moet al heel vroeg zijn of haar leven in het teken stellen van een ander. Daarom heeft de LEV groep eenmaal per maand een moment waarop deze kinderen bij elkaar komen, om te praten maar ook om samen leuke dingen te doen. Zoals het bakken van cupcakes of ander lekkere gerechten. Daarom stond een oven hoog op het verlanglijstje van de groep kinderen.
Stichting H@P vervulde deze wens dus afgelopen vrijdag. Vol enthousiasme werd de oven dan ook aangenomen en direct uitgepakt en in gebruik genomen. Stichting H@P vervult hiermee een grote wens op lokaal niveau en maakt daarmee de doelstelling meer dan waar "iets te betekenen voor de samenleving van Son en Breugel´.