Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen

Van een zoen in de "rups" naar 50 jaar getrouwd

Human Interest

Van de gemeente Son en Breugel kregen wij het bericht dat de familie Dijstelbloem-Wijnen op 10 februari 50 jaar getrouwd is.
En dat zij het ook wel leuk zouden vinden als daar iets over in onze krant kwam te staan..

Door: Elly Willemsen

Na een afspraak gemaakt te hebben, ben ik bij het stel op bezoek geweest. Ze hebben elkaar 58 jaar geleden voor het eerst ontmoet.
Tonny Wijnen was een Rooise en Adrie Dijstelbloem kwam uit Eindhoven. Ze kwamen elkaar voor het eerst tegen op de kermis in Son. In de 'Rups' kwam het tot de eerste voorzichtige zoen. Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht. Maar na enkele afspraakjes kregen ze toch verkering. Na acht jaar vrijage zijn ze getrouwd. "Zo ging dat toen", zei Tony. "Mijn man kreeg een baan bij de gemeente Eindhoven en via kennissen kregen we een woning hier aan de Breeakkerstraat. " We wonen hier al vijftig jaar tot grote tevredenheid. Hier zijn onze twee kinderen opgegroeid een jongen en een meisje. Inmiddels zijn we 'full time' Opa en Oma met vier geweldige kleinkinderen.
Beiden staan nog zeer actief in het leven ondanks hun pensioenleeftijd en hebben nog regelmatig activiteiten. "Mijn man staat altijd voor iedereen klaar," verteld Tony.
Zij hebben overigens hun hele leven allebei gewerkt. Tony heeft jarenlang een winkel in de Boslaan gehad in handwerken en hobbyspullen. Nu brengt ze nog regelmatig post rond.
Een aantal jaren geleden zijn ze allebei vlak na elkaar zeer ernstig ziek geweest maar daar gelukkig weer van hersteld.
Ze maken nog steeds een heel gelukkige indruk. Het kan dus nog steeds ook in deze tijd
De Mooi Son en Breugelkrant wenst jullie het allerbeste en nog veel jaren samen.

Afbeelding