Afbeelding

Stichting Goud voor Oud van start

Human Interest

Stichting Goud voor Oud brengt theater náár mensen toe die langdurige zorg nodig hebben, of bijvoorbeeld naar zorginstellingen die steeds minder budget hebben, om te besteden aan goed verzorgd entertainment. Stichting Goud voor Oud ondersteunt hierbij door middel van giften, donaties en sponsoring.

Stichting Goud voor Oud is een initiatief van Nancy van Heeswijk, zelf een zingende entertainster met een heel groot hart voor de ouderen. Met haar theaterprogramma's komt zij al jaren bij verzorgingshuizen en andere instellingen in het gehele land. Maar de boekingen lopen steeds vaker stuk op de prijs daar waar de zorginstellingen het niet meer kunnen betalen door teruglopende subsidies. Als artiest vindt Nancy dit jammer maar voor de ouderen vindt ze dit nog veel vervelender. Het zijn dan ook ouderen zelf die haar hebben geïnspireerd.

Vele vormen van culturele activiteiten zijn mogelijk voor deze doelgroep. Helaas worden de ouderen vaak in een hokje gestopt, omdat veel activiteiten voor hen niet leuk of niet geschikt meer zouden zijn.......maar juist in deze mensen schuilen de rijkste levens! Om deze reden heeft de Stichting Goud voor Oud een gevarieerde gids samengesteld met vele professionele artiesten die allemaal een warm hart toedragen aan de ouderen.
Optredens van deze artiesten roepen vaak herinneringen op, geven een traan maar vaak ook erg veel lach, maken nieuwe herinneringen en inspireren zelfs vaak het verplegend personeel.

De Stichting Goud voor Oud richt zich voornamelijk op het zuiden des lands, daar de mogelijkheden daar stroever lijken te zijn dan in de rest van Nederland. Daar zoekt de stichting bedrijven, verenigingen en particulieren die willen doneren en besteedt de stichting dit aan een aanvullende bijdrage om de optredens te kunnen bekostigen!
Op Donderdag 30 maart word de stichting officieel geopend met een benefietoptreden door de artiesten. Dit geheel vindt plaats bij Archipel Berkenstaete te Son en Breugel. Verpleeghuizen zullen deze dag de entertainmentgids in ontvangst komen nemen.
Stichting Goud voor Oud is reeds te volgen op Facebook. Overige bronnen zijn in ontwikkeling dus houdt de Facebook pagina in de gaten over 30 maart en over de mogelijkheden tot doneren.