Willt en Paul Janssen-Bergkamp
Willt en Paul Janssen-Bergkamp Foto: Wil Feijen

Paul en Willy Janssen-Bergkamp Samen een halve eeuw verder…

Human Interest

Liefde op het eerste gezicht

Ze hebben elkaar leren kennen op 1 maart 1964. Willy vertelt:
" We woonden in Amsterdam en waren allebei op een dansavond van de parochie. Het was de tijd van de Beatles en Cliff Richard & the Shadows. De Twist was de populairste dans in die tijd. Het was liefde op het eerste gezicht. Al vrij snel daarna hebben we ons verloofd. Zo ging dat in die tijd," zegt Willy lachend. Paul vult haar aan. "Op 14 oktober 1967 zijn we voor de kerk getrouwd en dat is ook de datum die we aanhouden voor het vieren van ons jubileum." Willy vult hem aan: "Paul kreeg werk in Eindhoven en daarom verhuisden wij naar Breugel. In het begin was dat wel even wennen voor ons, aangezien dat Brabantse taaltje voor ons Amsterdammers niet altijd even goed verstaanbaar was."

Het leven is goed in het Brabantse land
Willy: "We kwamen in 1969 wonen in de nieuwe wijk 't Eigen, waar veel jonge gezinnen zich vestigden. De sfeer op het plein aan de Van Galenstraat was gezellig, na de geboorte van onze twee zonen kreeg je vanzelf meer contact." Paul: "Na een aantal jaren kreeg ik werk in Utrecht, maar dat was voor ons geen reden om te verhuizen, omdat wij en onze kinderen het prima naar ons zin hadden in het Brabantse land." Willy vervolgt hun verhaal: " Mijn ouders waren op leeftijd en wilden weg uit Amsterdam. Met veel plezier hebben zij nog 13 jaar in de Vloed gewoond. Hun komst bracht veel gezelligheid maar de laatste jaren ook veel zorg met zich mee."

Elkaar altijd gesteund door dik en dun
Willy vervolgt hun levensloop: "Dan komt er een tijd dat je ouders wegvallen en onze kinderen minder zorg en aandacht nodig hebben. Omdat ik graag dingen organiseer startte ik een artiestenbureau en heb een aantal jaren het management van Dimitri van Toren verzorgd. Ik was al jaren fervent fan van Benny Neyman en ben 20 jaar voorzitter van zijn Vriendenkring geweest.
We bezochten vaak samen een aantal concerten en optredens door het land. Daar hebben we nog hele schare vriendschappen aan overgehouden. Helaas is Benny Neyman in 2008 overleden, dus hielden ook onze werkzaamheden op." Paul vult haar aan: "We zijn destijds gestart met een computerclub. Maar wat we ook ondernamen, we hebben elkaar altijd ondersteund door dik en dun."

Wandelen in de Nieuwe Heide verveelt nooit
Paul: "In die tijd werkte ik als zelfstandig adviseur voor bouw- en installatietechniek met kantoor aan huis. Vanaf die tijd hebben we meer contacten gelegd in ons eigen dorp. Al jaren maken we op de donderdagochtend deel uit van de Nordic walkingclub. Willy vult hem aan: " Het wandelen in de bossen van de Nieuwe Heide verveelt nooit. Op de dinsdagmorgen wandelen we ook met Wandelgroep 3. Iedere week vanuit een ander vertrekpunt."

Een feestweek: verjaardagen, receptie en feestje
Deze week zijn ze allebei jarig Paul is nu 75 en Willy 74. Nog vitaal en fit. Ze hebben gezellige mensen in de buurt. Ze gaan graag een dagje samen op stap maar thuis hebben ze ook nog hobby's. Paul is leider van de Genealogieclub en actief als buurtcoördinator van Buurtplein 't Eigen en is onlangs gestart met het Coachcafé voor werkzoekenden. Willy houdt van fotoboeken maken, schrijven, knutselen etc. Natuurlijk genieten ze met volle teugen van hun 4 kleinkinderen.
Zaterdag 14 oktober hopen ze te genieten van een gezellig samenzijn in Brasserie Thermae Son met mensen die hun na aan het hart liggen om te toasten op hun 50 jarig huwelijk!!