Groepsfoto medewerkers Woonbedrijf
Groepsfoto medewerkers Woonbedrijf Foto: Stichting Woonbedrijf

Medewerkers Woonbedrijf bezorgen Zonhove een metamorfose

Human Interest

Son en Breugel - Stichting Woonbedrijf geeft invulling aan deze dag door op een speciaal uitgekozen locatie allerlei klussen uit te voeren. Op donderdag 12 oktober was Woonbedrijf te gast bij SWZ op de locatie Zonhove in Son en Breugel. SWZ Zonhove biedt kinderen en volwassenen met een (ernstige) meervoudige en/of lichamelijke beperking wonen, werken, leren en vrijetijdsbesteding in een zorgzame, beschermde, en veilige omgeving.

Vele handen maken licht werk, dus er zijn een heleboel klussen gedaan zoals het bouwen van een verkoopstalletje met een broodoven bij de boerderij. De varkens hebben een varkenshok met een heuse modderpoel gekregen. De torenspits is opgeknapt, met name het voegwerk en het belmechanisme is gerepareerd. Verder is er een hellingbaan voor rolstoelgebruikers bij activiteitencentrum D'n Tref aangelegd, de bestrating is gelegd in de vorm van een zon. In D'n Tref is een schuifwand geplaatst en zijn de muren mooi wit geschilderd. Ook is er een terras aangelegd waar de cliënten voortaan heerlijk kunnen genieten in het zonnetje. Verder zijn er de nodige overkappingen gemaakt, zodat de cliënten lekker buiten kunnen zijn, ook als het regent. Dat was één van de wensen, volgens regiomanager Yvonne den Exter. Er is altijd een wensenlijst, meestal komt die pas als laatste aan de beurt.
 
Er is ook een grote wens van cliënten in vervulling gegaan: er zijn drie zebrapaden aangebracht om de veiligheid te vergroten. Verder zijn er op verschillende locaties planten verplant en waar nodig aangevuld met nieuwe, waar iedereen heerlijk van kan genieten. 

De cliënten werden in de watten gelegd door de ruim 400 medewerkers, met hen zijn allerlei activiteiten gedaan zoals bingo, levend ganzenbord, muziekspel, Disneyquiz en Ren je Rot. Zo werd het ook voor de cliënten een bijzondere dag. Het was een hele invasie, al die mensen ineens! Het was een drukte van belang op het terrein van Zonhove, er waren maar liefst 28 klussen die aangepakt werden. Het was een ware metamorfose voor Zonhove!

Meer hierover kunt u lezen in onze uitgave van 18 oktober.

Verplanten
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding