Afbeelding

Onfortuinlijke banketbakker uit Son gaat in hoger beroep

Human Interest

Son en Breugel - Arrold van den Hurk liep 4,5 jaar geleden 5 miljoen mis door te vroeg op de rode knop te drukken in de finale van Miljoenenjacht. Zelf gaf hij meteen aan uit zenuwen gehandeld te hebben en door te willen spelen.

Presentatrice Linda de Mol, vond dit goed maar werd overruled door de jury van het programma. Arrold ging naar huis met een bedrag van euro 125.000. Maar in zijn eigen gekozen koffer bleek later 5 miljoen te zitten. Hij liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter om alsnog zijn zure verlies in klinkende munt om te zetten.

Langdurige rechtszaken volgden. Na vier jaar oordeelde de rechter uiteindelijk dat hij het spel niet mag afmaken omdat het 'uit zenuwen op de knop drukken inherent aan het spel is'. Maar Arrold geeft de kans nog niet op om als miljonair door het leven te gaan?

"Ik snap het wel als mensen zeggen dat ik blij moet zijn met wat ik heb. Dat ben ik ook. Maar het is gewoon niet eerlijk gegaan", zegt Van den Hurk. Zijn advocaat Plasman is ervan overtuigd dat zijn cliënt zijn gelijk zal kunnen halen. Daarom gaan ze wederom in beroep. Via een bodemprocedure bij het gerechtshof hoopt onze Sonse banketbakker alsnog zijn begeerde miljoenen te scoren. "Niet geschoten is altijd mis.' zegt van den Hurk.