Afbeelding
Foto: LEV groep

Terugblik 'week van de jonge mantelzorger' van 4 t.m.10 juni

Human Interest

In juni was er in Son en Breugel voor het eerst aandacht voor de 'week van de jonge mantelzorger'. De 'week van de jonge mantelzorger' is een samenwerking met 12 andere gemeentes en is een initiatief van het platform in Den Bosch voor jonge mantelzorgers. Het platform heet 'Vanzelfsprekend!?'

Er is in Son en Breugel al best wat opgebouwd voor, door en met jonge mantelzorgers, maar de bedoeling met deze week en alle andere acties, activiteiten, voorlichtingslessen etc. nog meer jongeren in beeld te krijgen.

En zodoende te kijken wat, hoe en of er behoefte is aan ontspanning, delen, informatie, een luisterend oor of wat dan ook. De week is ook een gelegenheid om de jaarlijkse waarderingsactie bij zoveel mogelijk jongeren terecht te laten komen, want dat verdienen ze!

Er waren verschillende activiteiten tijdens de 'week van de jonge mantelzorger' zoals Lasergamen bij Laserquest in Eindhoven en een graffiti workshop bij Jongerencentrum Chill Out (met sponsoring van materialen door Praxis Ekkersrijt). Verder was er een radio uitzending gemaakt met drie jonge mantelzorgers (zie/luister www.sonenbreugelverbindt.nl radio senb)
Ook Thermae Son en Zwembad Son deden mee, zes jonge mantelzorgers met vrienden/vriendinnen hadden er een leuke avond met zwemmen en vooraf frietjes eten met snacks. Een ontspannen gezellige avond! In de bibliotheek was er een themahoek over mantelzorg onder jongeren en hopelijk is dit niet onopgemerkt gebleven.

Na de zomerperiode zal er gestart gaan worden met een lotgenotengroep van kinderen tot 12 jaar. Een paar jaar terug heeft dit ook al een periode plaatsgevonden. Het blijkt dat jongeren blijven komen als ze eenmaal opgenomen zijn in de groep. Het is wel de bedoeling dat het aanbod aansluit bij de leeftijden. Daarnaast ook voor 18+ jongeren avonden en meer contact met middelbare scholen. Als er inwoners zijn die iets willen betekenen voor deze doelgroep, jonge mantelzorgers, dan kunnen ze zich wenden tot Marieke Schoenmakers van de LEVgroep marieke.schoenmakers@levgroep.nl tel. 06-108 538 42
De LEV groep bedankt ook Stichting Kruiswerk in Son en Breugel. Zij maken het mogelijk dat een groep van 20 jonge mantelzorgers een dagje naar de Efteling kunnen gaan!!

Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel