Logo mooisonenbreugel.nl
Jip van Odenhove voor 'zijn' De Zwaan   | Fotonummer: d8c556
Jip van Odenhove voor 'zijn' De Zwaan (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Nieuwe uitdaging voor Jip van Odenhoven

  Human Interest

Son en Breugel - Acht jaar geleden begon de, toen 15-jarige, Jip van Odenhoven met zijn eerste bijbaantje in Restaurant De Zwaan. Wat begon als weekendhulp in de bediening groeide vijf jaar later uit tot bedrijfsleider van het restaurant. Met een fantastisch team van collega's heeft Jip de laatste drie jaar de scepter gezwaaid in De Zwaan.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


Warme herinneringen
En toch lonkte er een nieuwe uitdaging. "Het was een hele moeilijke beslissing, met pijn in het hart", vertelt Jip tijdens zijn laatste werkdag bij De Zwaan. "De Zwaan is de 'huiskamer van Son', een warme huiskamer waar veel bedrijvigheid is. Er is geen één dag hetzelfde, dat maakt het werk ook zo mooi. Veel nieuwe gasten, maar ook veel vaste gasten kwamen naar het restaurant. Bekend of onbekend, formeel of informeel; de gasten werden getrakteerd op een prettig verblijf. Iedere dag was een cadeautje", blikt Jip terug op zijn tijd in het restaurant. "Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik met een heel fijn team heb mogen samenwerken. Je kunt dit niet alleen, je hebt elkaar nodig. Ieder op zijn/haar eigen niveau, maar wel allemaal met dezelfde drive. Zonder de hulp en ondersteuning van Odette en Bert Jan was dit nooit zo gelukt. Het is heel erg bijzonder hoe deze twee personen zich storten op hun werk en het al jaren met liefde en passie doorvoeren. Iedere dag voelt als 'thuiskomen' en daardoor zag ik mijn werk ook niet als werk, maar meer als hobby. "Als je verliefd kunt worden op het werk, dan ben ik dat geworden", lacht Jip.

Evenementen organiseren
Behalve bedrijfsleider in De Zwaan, was Jip ook verantwoordelijk voor de grote feesttent op het Kerkplein. Vier weken heeft de tent op het plein gestaan. "Ik help mee om de tent op te bouwen, in te richten en ben verantwoordelijk, samen met het team, voor de vier verschillende weekenden. Een verkiezing van ondernemer van het jaar, inclusief een diner voor bijna 600 gasten, vergt andere voorbereiding en uitstraling dan bijvoorbeeld de zittingsavonden. Maar als klap op de vuurpijl; de vier carnavalsavonden. Elke avond meer dan 2000 man in de tent en toch zo gemoedelijk. Dat kan alleen in Son en Breugel. Ik heb het met liefde gedaan", vertelt Jip.

Onderscheiden
Op de laatste carnavalsavond ontving Jip een oorkonde van Jasper van Zuuren, voorzitter van de Carnavalsvereniging De Krutjesrapers. "Een oorkonde waar ik trots op ben. Dat mijn werk gewaardeerd wordt, dat wist ik wel, maar dat anderen dat nog eens tot uiting brengen door er een feestelijk tintje aan te geven, dat doet mij veel." Jip voegt nog toe: "Deze evenementen zouden niet lopen zonder de hulp van de vele vrijwilligers. De Krutjesrapers, Raad van 11, de zittingsavondencommissie en niet te vergeten de podiumbouwers; allemaal zijn ze goud waard voor deze residentietent."

Succes
Ondanks dat Jip 'de warmte van Son' gaat missen, kijkt hij met heel veel plezier naar zijn nieuwe uitdaging. Zelf blijf ik wel wonen in Son en zal nog regelmatig te vinden zijn in en rondom De Zwaan. DeMooiSonenBreugelKrant wenst Jip heel veel succes toe in zijn nieuwe baan.

 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>