De deelnemers aan de leuke MeeDoen-workshop chocoladeletter maken
De deelnemers aan de leuke MeeDoen-workshop chocoladeletter maken Foto: Ingezonden

Handen uit de mouwen tijdens de MeeDoen-workshop

Human Interest

Son en Breugel - Hoort wie klopt daar op de deur van Creatief en Lekker in Nistelrode? Het zijn de jongeren van stichting MeeDoen die op zaterdag 19 en zondag 20 november bij Creatief en Lekker heerlijke chocoladeletters hebben gemaakt.

Deze leuke activiteit stond al in december 2021 op de agenda, maar kon door corona toen niet doorgaan. Dit jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen! Na het versturen van de uitnodiging stroomden de aanmeldingen snel binnen en hebben er zelfs 2 workshops plaatsgevonden.

In Nistelrode stond Trudie al op ons te wachten. Het maken van de chocoladeletters ging, na een lekker drankje en wat chocolade, meteen van start. Ieder koos zijn/haar favoriete letter en deze werd als sjabloon in het opbergdoosje geschreven. Met heel veel chocolade in de spuitzak mocht de letter opgespoten worden. Ondertussen maakten we met allerlei kleuren fondant de versiering voor op de letter. Na een tweede laag chocolade kwamen er ook sprinkels, discodip, nootjes, mini-marshmallows en chocoladekrullen aan te pas om het geheel feestelijk af te maken.

De letters zagen er stuk voor stuk fantastisch uit. Iedereen was super trots, en dat mag, want de jongeren hebben heel goed hun best gedaan. Moe maar voldaan vertrokken we rond de klok van vier weer naar Son en Breugel. We willen onze vrijwilligers bedanken voor hun hulp bij deze activiteit. We hebben weer genoten!

Heb jij een beperking en/of vind je het lastig om aan te sluiten binnen het regulier aanbod in S&B? Wil je graag met ons meedoen en leuke, fijne vriendschappen sluiten? Meld je dan aan bij stichting MeeDoen S&B, mail: info@meedoensenb.nl. Website: www.meedoensenb.nl