Auto vast op obstakel bij uitrit 17 Septemberplein
Auto vast op obstakel bij uitrit 17 Septemberplein Foto: MooiSonenBreugel

Weer een auto vast op obstakel bij uitrit

Politie 112 berichten

Son en Breugel - Het was weer raak bij de uitrit van het 17 Septemberplein naar de Boslaan. Daar zijn aan de rechterkant puntige betonnen obstakels geplaatst, en ook na de renovatie van het plein zijn deze obstakels blijven staan.

De obstakels moeten ervoor zorgen dat automobilisten die het plein verlaten dit op de juiste wijze doen en dus niet de bocht afsnijden. Maar door het formaat en de positie waar ze geplaatst zijn, hebben ze bij menig voertuig al veel schade aangericht. Ook woensdagmiddag reed een automobilist zijn wagen weer vast op zo’n obstakel, waarbij het zich in de bodemplaat van de auto boorde.

De hevig geschrokken automobilist raakte niet gewond, maar de auto was wel zwaar beschadigd. “Er zijn zeker al 20 auto’s op deze obstakels vast komen zitten”, zo vertelt de heer Kuijpers, die tegenover het 17 Septemberplein woont. “Ik denk bij elkaar zo’n 200.000 euro aan schade”, zo vult hij aan.

Oorzaken zijn volgens hem het feit dat de obstakels vanuit de auto slecht zichtbaar zijn en het drukke verkeer op de Boslaan. “Als je het 17 Septemberplein vanaf de Boslaan wilt verlaten, heb je te maken met afslaand verkeer naar het plein toe, maar ook rechtdoorgaand verkeer met soms een hoge snelheid. Je komt ogen tekort op deze uitrit en dan zie je de slecht zichtbare obstakels al snel over het hoofd”, aldus Kuijpers, en volgens hem is het wachten op de volgende auto die vast komt te zitten op de obstakels. Bovendien ziet hij het nut van de obstakels niet echt in.

Auto vast op obstakel bij uitrit 17 Septemberplein