Afbeelding

Sonniuspark krijgt ledlicht

Politiek

Op vrijdag 25 augustus, ondertekenden wethouder Kees Vortman namens de gemeente Son en Breugel en Hay Dohmen, vestigingsmanager Ziut, het gespecialiseerde bedrijf op het gebied van openbare verlichting, het contract, dat voorziet in plaatsing van 351 nieuwe lichtmasten (inclusief Sonniuspark), vervanging van 1.456 afgeschreven lichtmasten en het voorzien van ruim 4.700 verlichtingsarmaturen van led-verlichting.

Eerste lantaarnpaal
Aanstaande donderdag 5 oktober zal wethouder Robert Visser samen met Patrick van Eindhoven Van Ziut in de Bijenlaan (bij basisschool De Ruimte) om 11.00 uur symbolisch de eerste lantaarnpaal plaatsen ter vervanging van de openbare verlichting het Sonniuspark.
Deze eerste paal markeert het begin van werkzaamheden in het Sonniuspark. Allereerst worden er 222 lantaarnpalen bijgeplaatst. Zij vervangen de bestaande lantaarnpalen of zijn een uitbreiding op de bestaande (nood)verlichting in het Sonniuspark.
In de nieuwbouwwijk zijn – wachtend op de aanbesteding ledverlichting voor het hele dorp – in de afgelopen jaren verschillende lantaarnpalen geplaatst.

Door leveringsafspraken worden de nieuwe palen geplaatst zonder ledlampen. Dat betekent dat in sommige straten het aantal lantaarnpalen gedurende een korte periode verdubbelt. Na het plaatsen van de nieuwe led-armaturen, worden de oude lantaarnpalen verwijderd.

Eerste wijk in Son en Breugel
Op 1 november 2017 is het Sonniuspark als eerste wijk in Son en Breugel volledig voorzien van ledverlichting. Op 1 maart 2018 zal alle openbare straatverlichting in Son en Breugel vervangen zijn door ledverlichting.

De openbare verlichting voldoet aan de ROVL-norm en de gemeente bespaart jaarlijks 450.000 KWh stroom en dat is circa 50% van het huidige energieverbruik voor de openbare verlichting. Daarnaast zal een forse besparing worden behaald op het onderhoud van de openbare verlichting. Ook het aantal storingen aan de openbare verlichting zal met deze ombouw flink verminderen.

Dag van de Duurzaamheid
Ziut informeert het publiek over het werk in Son en Breugel en in samenwerking met de gemeente wordt ook een project-website ontwikkeld waar onder meer de gefaseerde planning te vinden zal zijn. Voorafgaand aan de omvangrijke klus, worden inwoners uitgenodigd voor een presentatie op de Duurzaamheidsmarkt, die op dinsdagavond 10 oktober op de Dag van de Duurzaamheid plaatsvindt..

Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel