Afbeelding

Samen optrekken…..Graag!

Politiek

Son en Breugel - Parochianen voelen zich buiten gesloten in het proces rond verkoop en voorgenomen sloop van hun Sint Petrus Banden kerk. Inwoners van Son en Breugel worden niet gehoord en serieus genomen door de politiek die zich verschanst achter een dichtgetimmerd coalitie akkoord.  

Het burgerinitiatief met 1310 handtekeningen wordt feitelijk genegeerd. "Vraag zoekt antwoord" is nog steeds zoekende naar antwoorden op de vele vragen.
Het is daarom dat genoemde inwoners hun krachten bundelen. Het bisdom stelde de parochianen in staat bezwaar te maken tegen de onttrekking van hun kerk aan de eredienst. Gezamenlijk hebben een aantal parochianen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Maar daarmee zijn wij er nog niet. In afwachting van het antwoord van het bisdom kijken wij, de werkgroep en de parochianen, vooruit en zijn al bezig met de volgende juridische stappen die mogelijk zijn.
Wij vinden dat het niet zo kan zijn, dat een kerk als de "onze" gesloopt wordt zonder onderliggend plan voor herbestemming dat gedragen wordt door parochianen en inwoners van Son en Breugel.

Kosten gemaakt
Bovendien zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden in deze kwestie. Lees het geweldige artikel van Ad Hensen in de plaatselijke bladen van 14/15 november.  Lees in dezelfde bladen de verslagen van de presentatie van het draagvlak onderzoek van bureau Kantar.
Daarom trekken we samen op. Opdat we sterker staan. Dan maar via de juridische weg, in de hoop alsnog gehoord te worden door de huidige gemeenteraad, het parochiebestuur en het bisdom. Helaas moeten er daarom kosten worden gemaakt.

Steun en solidariteit
Via deze weg vragen wij uw steun en solidariteit in de vorm van een financiële bijdrage. U kunt deze storten op een speciaal daarvoor geopend bank rekeningnummer : NL25 KNAB 0256 7955 09. Ten name van: M.E.C. Gerbrands, inzake werkgroep Vraag zoekt Antwoord, te Son. Het geld dat straks over is wordt naar rato  verdeeld en teruggestort.
Hartelijk dank voor uw steun en solidariteit,
Gerard Swinkels

Ingezonden artikel door: Gerard Swinkels