De huidige situatie
De huidige situatie Foto: Wil Feijen

Gemeente samen met ondernemers in actie tegen fietsdiefstallen

Politiek

De gemeente in Son en Breugel start een mooie actie samen met twee ondernemers uit Son en Breugel. Dit omdat er relatief veel fietsen gestolen worden in Son en Breugel, met name op de doorgaande weg in het centrum (Hendrik Veenemanstraat t/m de Bontstraat). De fietsen staan over het algemeen wel op slot, maar niet geketend aan een vast object. 

In januari 2018 plaatsing extra fietsnieten 
Om het aantal fietsdiefstallen tegen te gaan wordt begin januari 2018 gestart met het vervangen van de ongebruikte lage fietsenrekken door fietsnieten. Zo kunnen inwoners hun fiets altijd aan een vast object ketenen en kunnen fietsen – ook al staan ze op slot – niet opgetild en meegenomen worden. Door het 'dubbel' op slot zetten kunnen fietsen minder gemakkelijk worden gestolen.

Sloten kopen met 50% korting
Om het gebruik van de (extra) fietsnieten te stimuleren heeft de gemeente afspraken gemaakt met de lokale fietswinkels.
Vanaf 15 december 2017 tot 1 maart 2018 kunnen inwoners een fietsslot kopen met 50% korting bij Fiets & Sport v.d. Berg en Arts Tweewielers. Het gaat hierbij om hard stalen kettingsloten met aparte sleutels.

Ook worden er cartoons van Sonny en Bonny ingezet om bezoekers van het centrum te attenderen op het gebruik van de fietsnieten. Ook de al eerder ingezette zadelhoesjes zullen weer worden verspreid worden over de geparkeerde fietsen in het centrum.