Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Dorpsbelang presenteert kandidatenlijst

Politiek

Son en Breugel - Eef van Turnhout is door de leden gekozen als lijstrekker van Dorpsbelang Son en Breugel voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Na het voortijdige vertrek van Robert Visser is Eef op dit moment wethouder in Son en Breugel. In het college is hij onder meer verantwoordelijk voor het centrumplan, het accommodatiebeleid, Ekkersrijt en de Wmo. Daarvoor was Eef bijna acht jaar raadslid voor Dorpsbelang en als zodanig woordvoerder op het terrein van Grondgebiedzaken. Recreatie en toerisme behoren, ook vanuit een vroegere werkkring, tot zijn specialiteiten.

Huidig fractievoorzitter Elly Brocken staat op plaats twee van de lijst, gevolgd door de zittende raadsleden Maarten van Beek en José Goossens. Kersvers raadslid Jan Frans Brouwers staat op
plaats vijf en Jan-Dirk van Arkel op zes. De jonge nieuwkomer Daan van der Donk staat op plaats zeven. De voordrachtcommissie heeft verder Leny Bergmans voorgedragen als lijstduwster om daarmee ook een blijk van waardering uit te spreken voor de ons helaas ontvallen Rob Bergmans, die bij eerdere verkiezingen als lijstduwer is opgetreden.

Eef is vereerd dat de leden hem tot lijsttrekker hebben gekozen. "Ik ben er trots op dat ik deze mooie lijst mag aanvoeren, en we gaan er gezamenlijk een goede campagne van maken." Ook Elly Brocken is ingenomen met de lijst. "Ik ben heel blij dat we met Daan van der Donk een veelbelovend jong talent hebben binnengehaald, die zich kan voorbereiden op het echte werk en die kan helpen de kussens op te schudden. Verder is de lijst een mooie afspiegeling van het dorp en hebben we vele ervaren krachten aan boord die binnen en buiten de politiek hun sporen hebben verdiend en die goed zijn ingevoerd in het wel en wee van onze burgers."

De leden hebben ook het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode vastgesteld, dat in de komende maanden wordt gepresenteerd.

nummer Naam
1 Eef van Turnhout
2 Elly Brocken
3 Maarten van Beek
4 José Goossens-Junier
5 Jan Frans Brouwers
6 Jan Dirk van Arkel
7 Daan van der Donk
8 Wim van der Hooft
9 Rinie van der Looij
10 Hans van der Meijden
11 Jan Rattink
12 Leo Becking
13 Ina Becking-Straver
14 Michielde Krans
15 Mieke van Arkel-Corthals
16 Ruud Goossens
17 Han Muller
18 Vera Peek-IJsselmuiden
19 Robert Visser
20 Leny Bergmans