Afbeelding
Foto: RAU

Alleen de buitenkant nieuw te bouwen MFA ter discussie

Politiek

Son en Breugel - Op donderdag 8 februari werd tijdens de raadsvergadering besloten om bijeenkomsten te gaan organiseren met alle betrokkenen rond de bouw van het nieuwe dorpshuis (MFA). Dit om het eerder massaal afgewezen ontwerp voor een nieuw te bouwen dorpshuis (MFA) te bespreken.

Door: Adrie Neervoort

Deze bijeenkomsten zouden dan als doel hebben om de buitenkant van het gebouw dusdanig aan te passen dat dit wel door een meerderheid van de inwoners zal worden geaccepteerd.
Dit voorstel haalde het met steun van de coalitie. Dorpsvisie en CDA waren tegen. Dorpsvisie wilde met een amendement graag dat ook het hergebruik van de Pertus Bandenkerk zou worden meegenomen in de gesprekken tijdens de voorgenomen bijeenkomsten. Maar zoals verwacht kreeg dit amendement geen steun van de coalitie partijen.

Dus net voor de verkiezingen van 21 maart aanstaande hopen de huidige coalitiepartijen te bereiken dat een meerderheid alsnog voor een nieuw dorpshuis (MFA) is met een ander uiterlijk.
Maar of dit nog ter discussie staat is erg afhankelijk van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. De kosten voor de bijeenkomsten inclusief de communicatie middelen die hiervoor nodig zijn bedragen circa € 40.000,- Het onderzoek zou binnen 6 weken moeten zijn afgerond. Dat is net voor of na de verkiezingen.