Gaby van den Biggelaar tijdens de presentatie
Gaby van den Biggelaar tijdens de presentatie Foto: Wil Feijen

Mogelijke coalitie Dorpsvisie, CDA en PvdA/GroenLinks

Politiek

Son en Breugel - Ook in Son en Breugel is de stilte rond de coalitievorming verbroken. Op dinsdagmiddag 17 april maakte de informateur, Gaby van den Biggelaar haar verslag bekent en stelde zij de beoogde coalitie voor.

Na alle fractieleiders van de zes partijen in Son en Breugel te hebben gesproken, noemde de informateur, Dorpsvisie, CDA en PvdA / GroenLinks als de beoogde coalitie.
Ondanks dat Dorpsvisie en CDA een meerderheid had na de afgelopen verkiezingen, was het voor Remco Heeren ( Dorpsvisie) wenselijk om er een derde partij bij te betrekken. Een partij die ook paste bij de actuele onderwerpen in het dorp en de nieuwe werkwijze en communiceren die Dorpsvisie wil gaan uitvoeren

De Sonse kerk, die op de nominatie staat om afgebroken te worden, zeer tegen de zin van het CDA en Dorpsvisie heeft zeker een rol gespeeld in de gesprekken die vooraf zijn gegaan aan deze uitkomst. Remco Heeren kon zich zoals verwacht vinden in de uitkomst van de informateur en vroeg haar dan ook direct om ook de rol van formateur op zich te nemen.
Op dit verzoek heeft Gaby van de Biggelaar positief geantwoord en zo gaat zij nu verder als formateur in Son en Breugel. Na alle gesprekken zou je denken dat de formatie een formaliteit is, de formateur wilde wel kwijt dat de gesprekken hierover snel zouden beginnen. Echter een tijdspad of einddatum daar waagde zij zich niet aan. Meer nieuws over de formatie op www.mooisonenbreugel en in onze uitgave van woensdag 25 april.

Gaby van den Biggelaar (midden) tijdens de presentatie