Afbeelding
Foto: Pixabay.com

EazzyPark moet gemeente dwangsom betalen

Politiek

Son en Breugel - In een uitspraak van de Raad van State van 25 april 2018 is het hoger beroep dat parkeerbedrijf EazzyPark aangespannen had tegen de gemeente Son en Breugel ongegrond verklaard. Dat betekent dat het parkeerbedrijf een eerder opgelegde dwangsom van € 90.000 aan de gemeente moet betalen.

Zorgeloos parkeren
Zorgeloos en heel goedkoop parkeren met EazzyPark, kopt de website van dit parkeerbedrijf, dat op Ekkersrijt 3131 een parkeerterrein exploiteert voor het stallen van auto's van reizigers die gebruik maken van Eindhoven Airport. In het bestemmingsplan van de gemeente staat dat het parkeren van auto's hier alleen toegestaan is voor bezoekers en werknemers van dit bedrijventerrein. EazzyPark lapte deze bestemming echter aan zijn laars en het terrein stond vol met honderden geparkeerde auto's van vliegtoeristen.

De geparkeerde rechter
Vandaar dat de gemeente eind 2014 naar de rechter stapte om het gelijk van deze overtreding van het bestemmingsplan af te dwingen.  De rechter besloot eind 2014 dat EazzyPark onder het opleggen van een dwangsom van € 15.000 per week met een maximum van € 90.000  gelast werd om de strijdigheid met het bestemmingsplan te beëindigen en het exploiteren van deze parkeerlocatie op Ekkersrijt te beëindigen en beëindigd te houden. De Raad van State heeft nu het hoger beroep van EazzyPark tegen deze uitspraak verworpen en de gemeente Son en Breugel in het gelijk gesteld en veroordeelde EazzyPark tot het betalen van de dwangsom.
 

Afbeelding