Afbeelding

Jeugdgemeenteraad geeft aanbevelingen over hangjongeren

Politiek

Son en Breugel - Wie beter dan de leeftijdgroep zelf kan een onderzoek uitvoeren naar het gedrag van hangjongeren, moet de gedachte van de jeugdgemeenteraad van Son en Breugel zijn geweest.

Zelf geven ze als verklaring dat zij in de praktijk ook wel eens last hebben van hangjongeren in Son en Breugel.
Donderdagavond voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering overhandigden enkele jeugdgemeenteraadsleden, India, Leon, Luna, Lieke en Mees het onderzoeksrapport aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Hans Gaillard.


Het rapport laat een gedegen veldonderzoek zien met zowel de hangjongeren zelf als de betrokken instanties, en geeft tot slot nog enkele aanbevelingen, die problemen die er nu zijn met hangjongeren zouden kunnen oplossen. Wat vooral strek is aan het rapport is het hoor en wederhoor principe. Hierdoor krijgt de lezer een duidelijk beeld van de hangjongeren en welke problemen er nu zijn en hoe deze mogelijk kunnen worden opgelost.
Hiervoor zoekt de jeugdgemeenteraad middels het rapport dan ook de samenwerking op met de "grote"gemeenteraad. De kinderen van de jeugdgemeenteraad hoopt dan ook dat de gemeenteraad samen met de burgemeester en wethouder s van Son en Breugel iets gaat doen met de bevindingen uit het rapport.