Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Uitreiking Frans Zaal-bokaal en De Jeugd in het Groen-prijs

Politiek

Son en Breugel - De inzendingen voor de duurzaamheidsprijzen zijn beoordeeld, de jury heeft de prijswinnaars gekozen. 
Op 22 en 29 oktober a.s. worden de Frans Zaal-bokaal en De Jeugd in het Groen-prijs uitgereikt voor maatschappelijke (burger)initiatieven met het beste duurzaam idee of project in 2018.

Frans Zaal-bokaal
De duurzaamheidsprijs voor volwassenen is vernoemd naar de in 2016 overleden dorpsgenoot Frans Zaal, die als voorzitter van IVN en als raadslid voor de fractie PvdA/GroenLinks groot voorvechter was van een groen en duurzaam Son en Breugel.

Voor de doorgeefprijs van € 1.500,- zijn dit jaar 4 kandidaten genomineerd:
Automaatje 
Buurttuin 't Zand
De heer van Boxtel (duurzaam wonen)
Mevrouw Smith-van Schijndel (boodschappendienst voor ouderen)

De winnaar wordt bekendgemaakt voorafgaand aan de commissievergadering op 22 oktober 2018 om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30) in de Raadzaal van het gemeentehuis.

Jeugd in het Groen prijs
De Jeugd in het Groen prijs is € 250,- is een aanmoedigingsprijs voor een duurzaam idee op het gebied van energiebesparing en groene energie, natuur (planten & dieren), duurzaam vervoer en vervoersmiddelen, afval en hergebruik materialen, wonen, werken en elkaar helpen in een gezond leef- en werkklimaat.

Ook hiervoor zijn 4 genomineerden:
Duurzaam schoolgebouw (Imke van IJzendoorn en Anna VandeVelden)
Laadpaal op zonne-energie (Jelle de Jong en Fabian Jansen) 
Move charger bag (Claudia Simonis en Lotte Potting) 
Watermolen in riool (Joep van Vliet, Luc van Son en Milo Dahmen)

Burgemeester en juryvoorzitter Hans Gaillard reikt de Jeugd in 't Groen prijs uit op maandag 29 oktober a.s. om 11.30 uur op basisschool De Sonnewijzer.

De jury bestaat uit burgemeester Gaillard, Henny Vredeveld (IVN), Jan van Lieshout Ondernemersvereniging Ekkersrijt (OVE), Lieke van Houtum en India Geuze namens de Jeugdgemeenteraad en Rick Arends namens de Jongerenraad.