Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 2c1c5e
Foto: Wil Feijen

Van drie naar vier wethouders in Son en Breugel

  Politiek

Son en Breugel - De coalitiepartijen  in Son en Breugel CDA, PvdA-GroenLinks en DorpsVISIE zullen op 9 mei tijdens de raadsvergadering twee nieuwe te benoemen wethouders voordragen. Namelijk, Paul van Liempd (PvdA-GroenLinks) en Jos de Bruin (DorpsVISIE)

Redacteur: Adrie Neervoort

Daarmee gaat het aantal wethouders van drie naar vier. In de gemeentewet is het aantal wethouders dat een gemeente mag hebben bij een bepaald aantal inwoners geregeld. 
Voor Son en Breugel is dit gezien het aantal inwoners minimaal twee en maximaal drie voltijdse wethouders. Echter mag ervoor in het totaal 3,2 fte's aan wethouders benoemd worden in Son en Breugel.
Daarom kiest de coalitie in hun voorstel van vier par-time wethouders die samen de 3,2 fte's invullen. Daardoor neemt de totale omvang van het college toe met 0,3 fte.
De verdeling is dan als volgt: ·Jan Boersma 0,9 fte, Jos de Bruin 0,6 fte, John Frenken 0,9 fte en Paul van Liempd 0,8 fte

De reden voor het voordragen van een extra wethouder is volgens Remco Heeren (DorpsVISIE) o.a. het steeds complexere takenpakket van een wethouder maar ook in het kader van de bestuurlijke vernieuwing noemt hij het een logische stap.
Ook de grote ambities die er liggen voor de komende jaren. Zoals het ontwikkelingen in de kernen van Son en Breugel, opgaven in de woningbouw en uitdagingen in het sociaal domein. Maar ook de invoering van de Omgevingswet.

In de nieuwe samenstelling zal Paul van Liempd zich richten op de onderwerpen Duurzaamheid en Sociaal Domein. Jos de Bruin zal zijn focus hebben op Breugel Bruist en Welzijn, waaronder ook de zorg voor onze verenigingen. John Frenken wisselt Sociale Zaken in om zich in te zetten voor Ruimtelijke Ordening en de invoering van de Omgevingswet. Het college zal tijdens haar eerste vergadering in nieuwe samenstelling de definitieve portefeuilleverdeling vaststellen.

Direct na de gemeenteraadsverkiezingen was er onrust binnen DorpsVISIE nadat de partij voor John Frenken koos als nieuwe wethouder. Jos de Bruin stond toen ook op het lijstje als mogelijke wethouder van DorpsVISIE nu tien maanden later kiest DorpsVisie alsnog voor hem, misschien dat daarmee de rust in de partij terugkeert.

Kees Vortman (VDD) laat desgevraagd weten dat het voordragen van vier wethouders op deze manier juist niet getuigt van bestuurlijke vernieuwing. Hij is dan ook compleet verrast door het besluit van de coalitie om vier wethouders voor te dragen. De oppositiepartijen VVD, D66 en Dorpsbelang werden gisteravond telefonisch op de hoogte gebracht van het besluit van de coalitie. Hij is van mening dat drie wethouder al meer dan voldoende is om de vraagstukken naar behoren uit te voeren. Daar denkt de coalitie duidelijk anders over.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>