Logo mooisonenbreugel.nl
Fontein bij vijver in Son en Breugel   | Fotonummer: f743de
Fontein bij vijver in Son en Breugel (Foto: Adrie Neervoort)

Fontein terug in vijver Europalaan

  Politiek

Son en Breugel - April vorig jaar was bij het maaien van de vijver (beplanting in de vijver) de fontein beschadigd geraakt. De maaimachine had de fontein per ongeluk geraakt en een stuk meegetrokken.

De schade was zo groot dat al meteen al duidelijk was dat de fontein langer tijd niet meer zou werken. Het college stelde in 2018 een bedrag van €15.000,- ter beschikking voor renovatie van de fontein. In de afgelopen periode is de fontein compleet gerenoveerd.  Dat wil zeggen dat alle spuitkoppen werden vernieuwd, zodat er weer strakkere waterstralen de lucht in komen. De onderwater verlichting die al jaren kapot is was is ook compleet vervangen door energiezuinige ledverlichting. 

Geen windvaansysteem
Verder zou er een windvaansysteem geplaatst, worden zodat bij harde wind de fontein zachter gaat spuiten. Hierdoor wordt de overlast door de verneveling van de fontein over de Europalaan beperkt. De aanschafkosten hiervan staan echter niet in verhouding tot risico/overlast, waarop het college heeft besloten hiervan af te zien.

Beeldbepalend
Deze week keert de fontein na een afwezigheid van een jaar weer terug in de vijver aan de Europalaan. Wethouder Jan Boersma is blij met de terugkeer van de fontein in het straatbeeld: "De fontein is een beeldbepalend punt met de natuurlijke sfeer en uitstraling waar ons dorp zo trots op is. Ik kijk er naar uit tot de vijver weer in zijn oude glorie is hersteld."
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>