Logo mooisonenbreugel.nl
De leden die de jeugdgemeenteraad gaan verlaten samen met voorzitter burgemeester Hans Gaillard   | Fotonummer: 4edc9e
De leden die de jeugdgemeenteraad gaan verlaten samen met voorzitter burgemeester Hans Gaillard (Foto: Adrie Neervoort)

Jeugdgemeenteraad neemt afscheid van leden

  Politiek

Son en Breugel - Tijdens de laatste vergadering voor de zomervakantie van de jeugdgemeenteraad nam de raad afscheid van zeven leden van de raad uit groep 8. Zij gaan aan het einde van dit school jaar naar het voortgezet onderwijs.

De leden die afscheid namen, gaven aan dat zij de afgelopen periode in de jeugdgemeenteraad een hele leuke ervaring vonden. Het was heel leerzaam en er zijn veel dingen bereikt. Burgemeester Hans Gaillard, voorzitter van de jeugdgemeenteraad, deelde deze mening. Hij bedankte de vertrekkende leden met een presentje en een oorkonde als bewijs dat zij lid waren geweest van de jeugdgemeenteraad.

De Jeugdgemeenteraad bestaat uit een leerling van groep 8 en een leerling van groep 7 van iedere basisschool, dus twee per school. De leden zitten twee jaar in de jeugdgemeenteraad. De nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad zijn in juni gekozen tijdens verkiezingen op alle basisscholen van Son en Breugel en worden in september geïnstalleerd. 

De Jeugdgemeenteraad vergadert eenmaal per maand op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Tussendoor werken de leden van de Jeugdgemeenteraad in groepjes aan projecten. Een aantal begeleiders helpt de Jeugdgemeenteraadleden met de uitwerking van hun projecten. Burgemeester Gaillard is voorzitter van de Jeugdgemeenteraad. 
 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>