Afbeelding
Foto:

Lezerspodium: Stuurloos college

Politiek

Stel je voor. Je bent directeur van een bedrijf en je maakt 1 miljoen euro verlies. Dan moet je bij de Raad van Bestuur komen en krijg je 3 vragen: hoe is dat zo gekomen, wat ga je eraan doen om het op te lossen en wat is het budget voor komend jaar? Klinkt heel simpel, maar zo gaat dat niet bij het CMD en het college in ons dorp.

Daar worden we overvallen door een verlies van 1 miljoen euro. En als we vragen hoe dat komt, wordt er een bureau K2 voor ingehuurd. En die komt dan met de oplossing om 2 kapiteins op het schip te zetten met als resultaat dat op termijn misschien de kosten zullen dalen. Dat kan toch niet waar zijn. Nergens staat er in het K2-rapport waar het nu concreet aan ligt, wat wij eraan gaan doen en wat het resultaat in 2020 gaat zijn.

Nog erger, als we vragen naar de kosten voor 2020 tot nu toe, weet men dat niet, en bij doorvragen blijkt het verlies over 2019 niet 1 miljoen euro maar 1.5 miljoen euro te zijn. Dus zal het verlies in 2020 nog wel veel groter zijn, maar niemand weet dat! In een bedrijf was de directeur meteen ontslagen.

Dorpsbelang ziet het alweer aankomen. Al 2 jaar belastingverhoging voor onze inwoners, nou daar komt in 2020 wel weer een zware verhoging bij. En dat nog los van de coronacrisis!

Waar blijft de sturing vanuit dit college bestaande uit Dorpsvisie, CDA en PvdA/GroenLinks??

Fractie Dorpsbelang

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen