Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Nog meer laadpalen voor elektrische auto’s in Son en Breugel

Politiek

Son en Breugel - Gemeente Son en Breugel doet mee aan de provinciale concessieovereenkomst met Vattenfall. Dit houdt in dat er diverse extra openbare laadpunten voor elektrische auto’s in de gemeente komen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de toename van het aantal elektrische auto’s. In 2021 waren 15 publieke laadpalen in de gemeente operationeel. In april volgen er nog 9. Het totaal aantal publieke laadpalen in de gemeente komt daarmee op 24.

Redacteur: Adrie Neervoort

De nieuwe 9 laadpalen komen op de volgende locaties te staanKeverlaan 68, Boslaan 13B (2x), Rietlaan 12, parkeerterrein Basisschool de Stokland, Trompstraat 34 (1 parkeervak), Afrikalaan 17, Dr Berlagelaan 15 en Weverstraat 7

Planning
De laadpalen worden in april 2022 geplaatst. Naar verwachting start de gemeente Son en Breugel in de loop van dit jaar met de voorbereidingen van nog eens tien nieuwe locaties voor publieke laadpalen.

Wat we doen is groen
Het plaatsen van laadpalen past bij de campagne “Wat we doen is Groen”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen wil zetten om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen. Zo wordt Son en Breugel steeds een beetje groener.