Yoram Peek volgt Joris van Dam op in de gemeenteraad
Yoram Peek volgt Joris van Dam op in de gemeenteraad Foto: Wil Feijen

Yoram Peek volgt Joris van Dam op in de gemeenteraad van Son en Breugel

Politiek

Son en Breugel - Na het vertrek van gemeenteraadslid Joris van Dam (PvdA/GroenLinks) is Yoram van Peek, eerder burgerraadslid voor PvdA/GroenLinks, beëdigd als raadslid van de gemeente Son en Breugel.

Joris van Dam moest na een verhuizing naar Uden zijn zetel in de raad opgeven. Want een raadslid moet woonachtig zijn in de gemeente waarvan hij raadslid is. Yoram Peek eindigde tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen op de derde plaats en heeft daardoor nu recht op een zetel in de raad. Hij studeerde politicologie en veiligheidswetenschappen. Momenteel is hij werkzaam als consultant/architect in de ICT. Hij heeft daarnaast kennis en ervaring op financieel-administratief terrein.

Yoram was al eerder actief in de lokale politiek, in de gemeente Bergeijk. Hij was daar tussen 2014 en 2016 burgerraadslid in de commissie Maatschappelijke Zaken. Moest daar mee stoppen na een verhuizing naar Arnhem. Sinds hij recent verhuisde naar Son en Breugel is hij weer politiek actief. Yoram Peek wil zich vooral inzetten voor een duurzame en sociale samenleving.