Afbeelding

LED licht tijdens ACR Breugels Open Dubbel tennistoernooi

Sport

Sinds 5 augustus jl. heeft Tennis vereniging TV Pieter Brueghel in lijn met het Nationale Milieubeleid op alle 7 banen LED verlichting laten leveren door Lumosa B.V. De elektrische installatie werd verzorgd door VET – Versantvoort Elektro Techniek BV.

TV Pieter Brueghel heeft hiermee een investering gedaan van meer dan EUR. 40.000,- in de maatschappelijk verantwoorde LED verlichting voor een verminderde belasting van het milieu. Daarvoor werd een ondersteunende subsidie verkregen van het Ministerie EZ van EUR 12.337 in het kader van de subsidie regeling Energiebesparing en duurzame Energie. Naar verwachting worden de stroom verbruik kosten van de verlichting van TV Pieter Brueghel met ca. 50% verminderd.Met deze besparing wordt de investering in ca 8 jaar terugverdiend.
De LED Verlichting kan instant aangezet worden met directe verlichting van de banen. In de oude situatie was er een voorgloeitijd en duurde het 15 minuten voordat de uitgezette baanverlichting opnieuw ingeschakeld kon worden. De nieuwe LED baanverlichting wordt gekoppeld aan het digitale afhangsysteem van de tennisbanen. Hierdoor wordt de verlichting alleen gebruikt bij het effectief bespelen van de banen. Door de aanzienlijk langere levensduur van de LED lampen zelf wordt ook op onderhoudskosten bespaard.
Naast de vermindering van de kosten zorgt deze LED verlichting ook voor extra gebruiksvoordelen voor de leden, tennisspelers en omgeving. De verlichting heeft een felheidsintensiteit van 300 Lumen en een kleurtemperatuur van 5500Lux. Daarmee worden de daglicht omstandigheden benaderd en kunnen de spelers 's avonds prettiger tennis spelen. Door de geconcentreerde LED verlichting is ook de zijdelingse uitstraling verminderd, waardoor het strooilicht buiten de banen verminderd.
Van 17 t/m 25 september wordt bij TV Pieter Breugel het ACR Breugels Open Dubbel Toernooi gespeeld. Dit officiële KNLTB open tennistoernooi werd in de voorgaande jaren al bezocht door meer dan 300 tennisspelers uit de verre omgeving, die daarmee hun tenniscapaciteiten in spannende wedstrijden tegen elkaar beproeven. De inschrijving voor dit toernooi sluit op 4 september a.s.. Het tennispark en paviljoen aan de van Gentlaan2 in Breugel is dan ook open voor het publiek, dat naast spannende wedstrijden ook kan meegenieten van de gezelligheid van de tennisvereniging TV Pieter Brueghel.
Tennisvereniging TV Pieter Brueghel
Voor meer informatie: www.tvpieterbrueghel.nl