Logo mooisonenbreugel.nl
Inwoners van Pakau zijn blij met de oude kleding   | Fotonummer: ec01fa
Inwoners van Pakau zijn blij met de oude kleding (Foto: Ingezonden)

Oude tenues Korfbalvereniging de Corridor naar Gambia

  Sport

Son en Breugel - Korfbalvereniging de Corridor is helemaal in het nieuw gestoken door de sponsoren Bundelzorg en Van Roon makelaardij & taxaties.

Maar, wat doe je dan met de oude shirts en trainingspakken? Via een lid van de korfbalclub zijn ze in contact gekomen met een organisatie die spullen verzamelt voor een school in Pakau een dorp in Gambia. Daar is geen stromend water en geen elektriciteit. Er is wel een school. Deze is met behulp van organisaties gerealiseerd.

Er is nog veel te doen in Pakau, de school is nu al te klein omdat kinderen uit omliggende dorpen ook naar deze school komen. Er zijn kinderen die meer dan een uur lopen om onderwijs te kunnen volgen. Omdat de school te klein is geven ze een groep kinderen 's morgens les en de andere 's middags. Hierdoor kunnen ze twee keer zoveel kinderen onderwijs geven.

Kleren en schoenen kunnen ze daar goed gebruiken. De oude shirts en pakken zijn ingepakt in dozen en naar Gambia verscheept. Via lokale contactpersonen zijn de spullen in Pakau aangekomen en verdeeld. Super mooi dat de vereniging de inwoners van Pakau blij heeft kunnen maken met de oude kleding.

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>