De Fiat Grande Punto R3D Abarth
De Fiat Grande Punto R3D Abarth Foto: Tjakko Middel

Broer en zus wederom samen van start!

Sport

Son en Breugel/Nijnsel - Een traditie die het Ruud Middel Rally Team graag in stand houdt: minimaal één keer per seizoen stapt Simone Middel als navigator in om broer Ruud de weg te wijzen. Ook dit jaar is de short rally in het Belgische Kasterlee hiervoor gekozen.

Ruud: “Een compact evenement met twee verschillende proeven die ieder vier keer gereden dienen te worden. Met de technische keuring en verkenningen op zaterdag en de wedstrijd op zondag is het een relatief stressvrije rally. Met als bijkomend voordeel dat het op een steenworp afstand van de grens ligt”. 

Getwijfeld
Toch heeft het team getwijfeld dit jaar in Kasterlee aan de start te staan. “Sinds 2011 hebben we hier zesmaal deelgenomen, met als hoogtepunt onze overwinning in 2016. Naast de vele Belgische equipes staan er ook veel Nederlanders op de startlijst en dat zorgt voor een leuke sfeer. Omdat deze rally altijd eind augustus verreden wordt, is het of snikheet of erg nat. Het parkoers is echter in al die jaren weinig veranderd en omdat je de twee verschillende kp’s beide vier keer rijdt, ken je ze ondertussen wel… Gelukkig besloot de organisatie dit jaar totaal andere proeven uit te zetten, wat voor ons de doorslag gaf weer deel te nemen!” vervolgt Simone.

Na afgelopen ELE Rally heeft het door Domino’s Son en Breugel ondersteunde team hard gewerkt de Fiat Grande Punto R3D Abarth klaar te stomen voor de rally in Kasterlee. Naast het vervangen en aanpassen van de achteras werd er nog een a4’tje vol geschreven met puntjes van aandacht. 

Ruud: “De auto is enorm betrouwbaar, maar heeft vooral op de vele onverharde paden op klassementsproef Wintelre enorm te leiden gehad. We doen het goed, of we doen het niet en hebben daarom alle puntjes één voor één afgevinkt. Complimenten aan monteurs Arno, Boy en Dave!”.

Zondag 28 augustus start de eerste equipe om 09.00 uur vanaf het serviceterrein aan het Straaleind in Kasterlee. Na acht klassementsproeven van gezamenlijk 70 kilometer over 100% verharde ondergrond worden de eerste deelnemers om 17.00 uur op dezelfde plek weer aan de finish verwacht. 

Gedurende de wedstrijd zijn Ruud en Simone te volgen via de eigen Facebook-pagina en Instagram-account én zijn alle tijden terug te vinden op www.rallyuitslagen.be

Afbeelding
Algemeen 19 mrt., 07:00 Het kan niet anders dan dat dit muzikale initiatief een vervolg gaat krijgen
Afbeelding
Ingezonden 18 mrt., 18:00 Lezerspodium
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 14:00 Goede Doelen Week Son en Breugel kan bijna van start!
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:18 De Jumbo Clubkampioenschappen gaan van start bij TV Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:00 Lazy Sonnie Afternoon presenteert de 'Helden van Son en Breugel'
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 10:00 IVN Doorstapwandeling zondag 19 maart