Afbeelding

Wedstrijdverslag Bladella 5 – SBC7

Sport sport

Son en Breugel - Na een ellenlange en tergend langzaam passerende winterstop konden de liefhebbers van matig voetbal zichzelf afgelopen zondag eindelijk weer verkneukelen. Met èèn halfslachtige poging tot trainen in de benen meldde menig Zevende speler zich met lichtelijk overgewicht op Sportpark Schuttersheide voor de aanloop richting een heuse kraker. Diep in de krochten van het Brabantse achterland namen onze mannen het op tegen nummer twee Bladella.

Wat ze troffen was een elftal met jonge hindes die op zich aardig konden voetballen; maar meer geoccupeerd waren met het bespreken van de escapades van het bruisende Bladelse nachtleven. Dit gebrek aan scherpte leek door onze ervaren en volwassen ploeg uitgebuit te worden met een vroege openingsgoal. Een aantal momenten van onachtzaamheid hielden Bladella echter in de race, desalniettemin pakte het Zevende telkens weer de voorsprong. 

En waar een echt ervaren ploeg zo’n overwinning op routine uit het vuur zou slepen, verviel het Zevende toch weer in reeds gemaakte fouten. Een oerdomme vrije trap op randje zestien werd weggegeven en de defensieve organisatie bij standaardsituaties bleek weer eens niet op orde: resultaat een 3-3 eindstand in de dying seconds van de wedstrijd. En hoewel de Sonse vlagger geheel terecht de verlenging van zijn autoriteit de lucht in stak – zie de VAR-beelden op ons instagram account – was de scheids vooral bezig met recht vooruit kunnen lopen zonder te struikelen.

Het elftal zakt door dit tegenvallende resultaat naar een pijnlijke 8ste plaats. Voetballend zit er veel meer in deze ploeg maar trainer J. Breider haalt enkel het minimale uit de selectie.

Zeven is leven!