WEX-wedstrijd 2 mei
WEX-wedstrijd 2 mei Foto: Ingezonden

WEX Algarve Holidays Leaderbord Golfforum Vierbal Stableford

Sport sport

Son en Breugel - Dinsdag 2 mei was er weer een WEX-wedstrijd; ditmaal werd die georganiseerd door Paul en Ton Merks. Een WEX in het mooie Belgische land op golfbaan Golfforum in Lummen. Doordat het een vriendenpasbaan is, was het aantal inschrijvers veel hoger dan gebruikelijk. Totaal waren er 30 personen verdeeld over 9 flights. Het was prachtig weer en de baan lag er fantastisch bij; alle ingrediënten dus voor prachtige scores en een gezellige dag. 

Het aantal slagen dat door Proware werd berekend week helaas af van de score die de baan zelf hanteerde. Om die reden werd vooraf aangegeven dat de baan niet ‘qualifying’ was. Ook dienden de eerste 9 holes van geel voor de heren en van rood voor de dames gespeeld te worden. Bij de tweede 9 holes was dit anders: voor de heren van wit en voor de dames van blauw. 

Bij de lage-handicappers werd de wedstrijd gewonnen door Paul Merks met 40 Stableford-punten, gevolgd door Wan Merks met 38 en Hans van Rosmalen met 37 punten. Bij de hoge-handicappers, vanaf handicap 26.6, werd de wedstrijd gewonnen door Yolanda Thunnissen met 34 Stableford-punten. Hier was de tweede plek voor Geert van Eck met 32 punten en de derde plaats voor Hans van der Maat met 29 punten. De neary was voor Karin van der Maat bij de dames en Hans van Rosmalen bij de heren. De longest bij de dames was voor Franca van Laanen en bij de heren voor Wan Merks. 

Bij de prijsuitreiking werd de nieuwe sponsor van het leaderboard van WEX gepresenteerd; dit zijn Mark, Yolanda en Marnix Thunnissen van Algarve Holidays. Zij verhuren vakantiewoningen in het mooie Portugal en werden met luid applaus ontvangen door de deelnemers. Het was een mooie dag op een prachtige golfbaan! 

Weco Club Leaderbord De Zwaan Vierbal Stableford 3-5-2023

Uitslag:
1. Gert Havinga - hcp 19.9, score 37
2. Rob Gielen - hcp 21.3, score 36
3. Peter van Laanen - hcp 27.6, score 35 (laatste 9 score 18)

Dezelde score als Peter heeft Marianne Heessels, maar zij heeft een score van 17 over de laatste 9 holes.
Neary dames: Netty Gielen - Leary dames: Monica Smolders
Birdies: Henk van Kooijk en Will Houwen