Zaterdagteam Nijnsel kampioen
Zaterdagteam Nijnsel kampioen Foto: Sem van der kallen

Zaterdagteam Nijnsel kampioen!!!

Sport sport

Son en Breugel/Nijnsel - Op een kolkend en zonovergoten Den Eimert werd afgelopen zaterdag het Zaterdagteam, al jaren gesponsord door het Bouw- en Metselbedrijf Gebroeders van Gastel, kampioen na een afgetekende overwinning tegen het zich dapper verwerende Rust Roest uit Eindhoven. De ruststand was 1-0 en dat was te weinig om de spanning weg te nemen. Na de ranja werd echter snel orde op zaken gesteld en rond kwart voor zeven na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Van Dijk, kon de champagne worden ontkurkt. De kampioenschaal werd vervolgens onder luid gejuich uitgereikt door voorzitter Doreen van den Berkmortel.

Het team speelt nu voor het tweede seizoen in de zaterdagcompetitie waar het lang spannend bleef met aanvankelijke concurrenten De Braak, Brabantia, Wilhelmina Boys en Marvilde. Maar goed, aan de eindstreep liggen nog steeds de prijzen en Nijnsel hield het hoofd koel toen de koppositie eenmaal was ingenomen. Vorig seizoen was ODC nog de bovenliggende partij, maar deze keer kon dus het fiere geelblauw in top.

Succescoach Verbakel: ‘Het was een slopend seizoen, waar bovenin regelmatig stuivertje werd gewisseld. Ik nam met enige omzettingen vaak het nodige risico, maar ze pakten met enig gogme in de regel goed uit. Het was de laatste weken zaak om de spanning onder controle te houden, maar samen met mijn secondanten Jan Sanders, Erik van Gastel en aanvoerder Bas van de Weideven hebben we vaak op de jongens ingepraat. Met dat alles hebben we nu de kroon op ons werk gezet. Ik ben trots op deze krijgers die ook elke donderdagavond massaal op de training verschenen waar de noodzakelijke spelpatronen werden ingesleten en al deze inspanningen zijn nu beloond.’