Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Fietsen en wandelen in de omgeving van Son en Breugel

Toerisme

Son en Breugel - Het is vakantie, heerlijk nietsdoen! Hopelijk zet het mooie weer nog even door, zodat we allemaal kunnen gaan genieten van de zomer. Met een goed boek op het terras of in je tuin, of lekker op een bedje genieten van de zon. Je kunt er natuurlijk ook op uit, want ook in de buurt van Son en Breugel is genoeg te ontdekken.

Wat dacht je van een wandeling of fietstocht door het mooie Brabantse land? Bijvoorbeeld de fietsroute Liberation Route, die begint bij het Museum Bevrijdende Vleugels in Best. Ontdek wat de inwoners van Son en Breugel toen hebben meegemaakt op 17 september 1944 en kom op plekken van Operatie Market Garden.

Wil je iets geheel anders, verdiep je dan in Vincent van Gogh, daar zijn ook verschillende fietstochten van. De Van Goghroute heeft een totale lengte van 435 kilometer en is verdeeld over tien routes die allemaal met elkaar zijn verbonden. Vincent is natuurlijk in Brabant geboren en groeide hierop. Je geniet ondertussen van het mooie Brabantse land en je komt op plekken die Vincent van Gogh hebben gevormd. Fiets over het unieke fietspad dat is geïnspireerd door De Sterrennacht van deze meesterschilder. In de schemering word je dan verrast door een ontwerp van licht en kleur. Dit fietspad is te vinden tussen de Opwettense watermolen in Nuenen en de Collse watermolen in Eindhoven.

Trek je liever je wandelschoenen aan om de omgeving te gaan verkennen , dan kan dat natuurlijk ook. Wil je een korte wandeling, denk dan aan het Laarzenpad. Het is een route van ongeveer vijf kilometer die begint op het Pieter Brueghelplein. Als je op de site kijkt van het IVN Son en Breugel (www.ivn.nl/son-en-breugel) zie je een beschrijving van de route.

Op deze site vind je ook de Veldwegroute van Nijnsel naar Sint-Oedenrode. Een bijzonder mooi pad door de Dommelbeemden. De wandeling van ongeveer vijf kilometer begint bij Lieshoutseweg 37 in Nijnsel. Je kunt gerust je hond meenemen, maar wel aangelijnd want je kunt grote grazers tegenkomen. Mocht het geregend hebben, zorg dan voor stevige schoenen die tegen modder kunnen.

!