SLVHMuntenLOGO
SLVHMuntenLOGO

Son en Breugel krijgt een nieuw betaalmiddel!

Verenigingen

Het kan u niet ontgaan zijn: het eerste weekend van juni 2016 staat in het teken van Samenloop voor Hoop. Voor degenen die het toch gemist hebben: Het wordt een 24 uurs estafette wandeling waarin eenieder die op welke manier dan ook betrokken is bij de ziekte kanker, zijn of haar steentje bijdraagt. Gedurende de 24 uurs wandel estafette wordt stil gestaan bij kanker en wordt het leven gevierd. Er zijn cremonies, muziekoptredens en diverse acties van de deelnemende teams.
OVSB en OVE

Door: Henriette van Berkel

Deze beide ondernemingsverenigingen dragen het evenement een warm hart toe en zij besloten dan ook tot een bijzondere actie: tijdens die 24 uur wordt er gebruik gemaakt van een uniek betaalmiddel: een speciaal vervaardigde munt. Deze kan tijdens deze actie worden gekocht en hiermee kunnen consumpties en andere zaken worden betaald. De kosten van de productie zijn volledig voor rekening van de OVSB ( ondernemers vereniging Son en Breugel ) en de OVE ( ondernemers Ekkersrijt). Er zijn 10.000 munten vervaardigd, deze zijn tijdens het weekend te koop voor 1 euro per stuk.
Jan van Hapert en Miranda Kampers droegen namens de OVSB en de OVE de munten over aan Els Rooijakkers en Michiel Wennekers van Samenloop voor Hoop. Zij geven beide aan bijzonder blij te zijn met alle steun en enthousiasme vanuit het dorp. Inmiddels hebben zich 1300 lopers gemeld in 52 teams. Ook 500 kinderen lopen mee in de speciale Kids Loop. De teams zijn al geruime tijd bezig om via allerlei acties geld in te zamelen, want het doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld aan de KWF te kunnen overdragen.
Dat het evenement een breed draagvalk heeft, blijkt ook uit het feit dat er door andere verenigingen rekening wordt gehouden met "eigen" activiteiten. Zo heeft SBC een eigen toernooi om deze reden verplaatst, een mooi gebaar. Ook wordt er een speciale bloembak vervaardigd, naar een ontwerp van Harrie Sijbers, waar elke deelnemer letterlijk zijn steentje in een mozaïek kan leggen.
Tijdens het weekend, dat duurt van zaterdag 04 juni 14.00 uur tot zondag 05 juni 14.00 uur zijn er 70 eregasten aanwezig met een introducee. Deze gasten hebben allen zelf of van heel dichtbij kanker meegemaakt en willen graag aanwezig zijn met hun verhaal om dit te kunnen delen.
Voor de eerste keer wordt in ons dorp deze Samenloop voor Hoop gerealiseerd en de belangstelling is bijzonder groot. Locatie is de Boerderij in Breugel. U zult de komende weken op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten met betrekking tot dit evenement.