Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute

Harmonie schittert op concours met een eerste prijs

Verenigingen

"Als jury zijn we erg onder de indruk van jullie prachtig optreden". Na maanden van intensieve voorbereiding was het afgelopen zondag (27 november) dan eindelijk zover voor onze Harmonie. Onder zeer gewaardeerde belangstelling van vele meegereisde fans uit Son en Breugel heeft de Harmonie Pro Honore et Virtute zich met glans gehandhaafd in de hoogste klasse van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie KNMO tijdens het concours in Zutphen.

Was in 2011 de vreugde met promotie naar de 1e divisie al groot, gisteren was de ontlading zo mogelijk nog groter met deze geweldige prestatie. Met een totaalscore van 88 uit 100 punten gemiddeld heeft de Harmonie zich met glans weten te handhaven in deze hoogst bereikbare klasse van amateur-orkesten. "Dynamisch is het orkest erg goed in balans, een uitzonderlijk ritmisch samenspel. Deze Harmonie maakt hier erg mooi muziek." staat te lezen in het juryrapport. Dat de Harmonie met het prachtige stuk Sidus de drie-koppige jury en het publiek echt heeft weten te raken blijkt wel uit een opmerking van een jurylid nadat hij zijn eerste indrukken op papier heeft gezet: "Dit gaat erg goed zo! Ga even luisteren nu". Voor het concourswerk Sidus werd dan ook 91 punten gescoord.

Goed voorbereid en met veel vertrouwen piekte de Harmonie op het juiste moment. Voor een groot aantal muzikanten zeker niet het eerste concours. Door hun jarenlange trouwe verbinding aan onze Harmonie kennen zij het klappen van de zweep. Anders was dat voor de jeugdige muzikanten, die via de muziekopleiding van Pro Honore et Virtute de afgelopen jaren, soms zelfs nog als tiener, zijn doorgestroomd naar het Harmonie-orkest en voor het eerst tijdens een concours optraden. Ook zij speelden fantastisch en genoten met volle teugen. We mogen terecht trots zijn op zoveel jeugdig muziektalent in Son en Breugel.

Menig toeschouwer, als ook muzikant, hadden na het horen van de eindscores moeite om hun emoties in bedwang te houden. "We weten dat we er alles aan gedaan hebben, maar het moet er dan ook maar uitkomen op het juiste moment. Top dat dit gelukt is" deelde een muzikant met tranen in haar ogen.

Geweldig om elkaar in Zutphen te feliciteren, maar echt vieren doet de Harmonie dat weer terug in ons eigen Son en Breugel. Na een gezellige en rumoerige busrit (ze kunnen er ook zonder instrument prima de stemming in brengen), werden onze muzikanten spontaan onthaald in het Vestzaktheater door vele belangstellenden. Goed nieuws gaat snel!
In het Vestzaktheater wachten een groot aantal mensen de muzikanten op, zij waren al eerder aangekomen en zaten gezellig nog na te genieten van een heerlijke dag in Zutphen met een stadswandeling en als hoogtepunt het optreden van hun harmonie met als resultaat de eerste prijs.
De sfeer zat er al goed in en het wachten was op hun helden de dirigent en leden van hun Harmonie Pro Honore et Virtute . Bij binnenkomst werden zij dan ook onthaald met een daverend applaus.

Na een heerlijke kom echte soep en mooie woorden van de aftredende voorzitter Henk Hulsen en de ook intens genietende dirigent Martien Maas, voor wie dit na bijna 25 jaar, het laatste concours met Pro Honore et Virtute was. Kon het feest beginnen. Na deze lange dag bleef het nog wel even onrustig in het Vestzaktheater

Veel tijd om op de lauweren te rusten heeft de Harmonie echter niet. Tijdens het Grand Merci op 9 december danken zij de trouwe Vrienden van de Harmonie om een dag later op zaterdag 10 december een schitterend benefietconcert in het Vestzaktheater te geven voor iedereen uit Son en Breugel. Wilt u ook genieten van dit prachtig evenement, volg dan de aankondigingen in deze krant. U bent van harte welkom. Inlichtingen: communicatie@phev.nl.

Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding