Afbeelding

Ladies' Circle viert haar eerste lustrum "met elkaar, voor elkaar"

Verenigingen

In 2009 is het initiatief genomen om een lokale Ladies' Circle in Son en Breugel op te richten. Op 17 maart 2012 vond de Charter plaats (ceremonie om toe te treden tot de landelijke en internationale organisatie) en dat is onze officiële oprichtingsdatum. "We bestaan dit jaar 5 jaar en zijn best trots op wat we bereikt hebben.", vertellen Brigit Hulsman en Beatrijs Beukers, respectievelijk de aftredende en nieuwe voorzitster van de Circle.

Door: Arjen Strik

Wat doet de Ladies' Circle?
De ladies vertellen: "We zijn een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar en zetten ons in voor ondersteuning van lokale, regionale, landelijke en internationale goede doelen, met een focus op vrouwen en kinderen. Dat doen we door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten. Door heel Nederland zijn meer dan 70 Circles actief. De enthousiaste dames van Ladies' Circle Son en Breugel wonen of werken in onze gemeente en zijn nauw betrokken bij de streek en lokale activiteiten. Jaarlijks wordt er een nieuw bestuur gekozen, bestaande uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en vice-voorzitter. Daarnaast zitten de leden in verschillende commissies, waarbij inspanning verwacht wordt om de serviceprojecten succesvol op te zetten."

Waarom zijn jullie Lady geworden?
Ze vervolgen: "Je wordt gevraagd om lid te worden van de Circle. Momenteel bestaan we uit zestien Ladies, met een diversiteit aan ervaring, persoonlijkheid, capaciteiten en professie. Zo kunnen we elkaars competenties, vaardigheden en netwerken goed benutten. Maar een ding hebben we allemaal gemeen: We willen ons inzetten voor de samenleving! Het geeft ons veel voldoening en gezelligheid."
Trots op de behaalde resultaten
"Onlangs hebben we onze resultaten van de afgelopen vijf jaar op een rijtje gezet. We zijn trots dat we met een relatief kleine club dames bijna 50.000 euro aan goede doelen konden bijdragen. Waaronder de opbrengsten van de Lucky Duck Races in samenwerking met Lions Club Son en Breugel. Andere door onszelf georganiseerde evenementen voor fundraising en verbinding zijn: Dance4Good in La Sonnerie en de SantaRun met Kerst.
Voorbeelden van projecten die we de afgelopen jaren financieel steunden zijn: 'De Voedselbank, Stichting MeeDoen, het Logeerhuis Zon (Zonhove), de Wensambulance, Stichting Jarige Job en Stichting Ruby & Rose'.

Maar naast 'fundraising' leveren we ook een bijdrage aan de saamhorigheid en verbinding in ons dorp door onze 'handjes uit de mouwen' te steken. We leveren een bijdrage aan lokale activiteiten zoals: een 'High Tea' voor de bewoners van Berkenstaete, de Verwenkermis voor de bewoners van Zonhove en het IJsfeest van Son en Breugel.

Wat staat het komend jaar op de planning?
De nieuwe voorzitster Beatrijs lacht geheimzinnig. "We richten ons blik op de toekomst. Allereerst hebben we voor het komend jaar een nieuw motto: 'met elkaar, voor elkaar'. Dat motto gaan we inkleuren door ons erfgoed van reeds ontwikkelde initiatieven te behouden. Maar we gaan ook nieuwe dingen ondernemen. We zijn actief in de aanwas van nieuwe projecten en nieuwe Ladies die zich willen inzetten voor onze gemeenschap. Als laatste wil ik namens ons allen een bedankje uitbrengen aan: La Sonnerie. Onze 'thuisbasis', waar we maandelijks vergaderen. Maar ook de middenstand van Son en Breugel en onze sponsoren, samenwerkingspartners en alle mensen die ons een warm hart toedragen en steunen."
Meer info: http://lc66.ladiescircle.nl

Op de foto staan de huidige Ladies (van links naar rechts)
Bovenste rij
Esther van Gelder-Koens, Evelyn Welsing, Karijn Verschueren, Barbara van de Vijver-Tibben
Susan Rozema-Steltenpool
Middelste rij
Didi van Heijst, Claudia Suy-van Boekel, Kristel Versantvoort, Lieke Poppelaars, Constanze Koreman
Onderste rij
Loes van Gerven, Ulrika Jansen – Vis van Heemst, Manoux Pijnenburg, Beatrijs Beukers-Ghijsen
Brigit Hulsman-Caris
Niet op de foto Anne van der Steen