Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm Foto: Annemiek Wilhelm

SBC Talent Awards het gala voor de A- en B jeugd van SBC

Verenigingen

Zaterdag 15 april was het weer zover: de derde editie van de SBC Talent Awards – het gala voor de A- en B-jeugd – vond plaats bij basisschool De Ruimte en de kantine van SBC. Verschillende spelers, teams en vrijwilligers werden in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties gedurende het officiële gedeelte in de basisschool, waarna de afterpary losbarstte in de SBC-kantine.
Nadat Annemiek van 't Geloof iedereen had vastgelegd op de gevoelige plaat, konden de spelers stemmen op de award voor 'Beste Speler' en vervolgens met hun eventuele date genieten van een drankje en hapje onder toeziend oog van gastvrouw Diny Smits. Nadat alle stemmen waren vastgelegd, nam Henri Jansen het stokje over. Hij praatte de avond bij elkaar en deed dit als vanouds fantastisch, zodat de zaal de volledige aandacht had voor de prijswinnaars en -uitreikers.
In verschillende categorieën waren weer prijzen te verdienen. De beste scheidsrechters, het beste team, de beste keeper, de beste spelers en speelster én het talent van het jaar werden gekozen. Bij de meeste prijzen had een commissie binnen SBC de winnaar gekozen, maar voor de awards voor beste speler (selectie en niet-selectie) kon worden gestemd door de spelers en trainers. In beide categorieën was het verschil tussen de nummer 1 en 2 heel klein, maar Stef van Kronenburg (JO17-3) en Sander van Kersbergen (JO19-1) kwamen uiteindelijk als winnaar naar voren. Op het einde van het officiële gedeelte werden alle winnaars nog eens op het podium geroepen, waarna men onder muzikale begeleiding naar de SBC-kantine vertrok om de afterpary te beginnen. Samen met het kantinepersoneel wachtte Job Jansen de mensen al op. De galacommissie (bestaande uit Wouter Huberts, Jessica Koorn, Stefan Verschuijten en Luc Ross) bleef even achter om samen met vele vrijwilligers de school zo snel mogelijk weer leeg te ruimen (waarvoor dank aan de vrijwilligers!), waarna ook zij om 22:00 uur van een drankje konden gaan genieten in de SBC-kantine.
Gedurende de gehele avond hielden Serge Geertsema en Bart Schoenmakers in de gaten of alle aanwezigen zich bleven gedragen. Mede daardoor bleef de stemming dan ook uitstekend. Om ongeveer 00:30 uur draaide DJ Job Jansen zijn laatste nummer en vertrok iedereen in alle rust naar huis (of het dorp). De galacommissie kon terugkijken op een geweldige avond voor de oudste jeugd van SBC. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en de goede zin van de aanwezige spelers en trainers kijkt de galacommissie dan ook vol goede moed uit naar de editie van volgend jaar. Via deze weg wil zij alle helpende handen nogmaals hartelijk danken voor hun inzet.
Winnaars:
- Beste team: SBC JO17-4
- Beste scheidsrechter: Max Beniers
- Beste speelster: Kim Schepens (MO19-1)
- Beste keeper (niet-selectie): Daan van Hal (JO19-2)
- Beste keeper (selectie): Jeremy van Fulpen (JO17-1)
- Beste speler (niet-selectie): Stef van Kronenburg (JO17-3)
- Beste speler (selectie): Sander van Kersbegen (JO19-1)
- Talent van het Jaar: Sander van Kersbergen (JO19-1)