Afbeelding

Zondag 7 mei spelen onze topteams Dames 1 en Heren 1 thuis bij HTC

Verenigingen

Het is nog niet zo lang geleden dat HTC Son dames 1 binnen twee seizoenen van de derde naar de tweede klasse, en van de tweede naar de eerste klasse promoveerde. Nadat dames 1 in het seizoen 2015 – 2016 degradeerde naar de tweede klasse wordt er gebouwd aan nieuw succes.

Het team met een gemiddelde leeftijd van 18 zet na een matige eerste seizoenshelft een stijgende lijn in, alle thuiswedstrijden werden gewonnen; eentje zelfs met 7-0. De dames van Son boekte in uitwedstrijden na de winter nog geen overwinningen, maar deze komen eraan als je het aan het jonge vraagt. De reden van deze progressie? Het is een team geworden! De dames van Son vertrokken in februari naar de Oostenrijkse pistes, enorme hoogtes en diepe dalen hebben ervoor gezorgd dat alle neuzen dezelfde kant op zijn komen te staan. Na het reisje zijn er veel trainingsuren gemaakt. Volgens trainers Bart Scheer en Tim Strijbosch wordt het team fitter en fitter wat zich lijkt uit te betalen op het veld. ' We krijgen steeds meer vastigheid in ons spel, en zien met veel vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet'. Met nog zes wedstrijden te spelen richt Son zich op de middenmoot.

Zondag 7 mei hervat HTC Son dames 1 de competitie. De thuiswedstrijd gaat om 12:45 van start tegen het Limburgse Nova.

Voor Son Heren 1 is promotie naar de tweede klasse het ultieme doel

Aanstaande zondag speelt Son Heren 1 thuis tegen DDHC uit Raamsdonkveer in de derde klasse D. Op papier geen bijzondere wedstrijd en waarschijnlijk eentje die de mannen eenvoudig winnen. Maar voor het vaandelteam van HTC Son is op dit moment iedere wedstrijd van groot belang en iedere overwinning geld als een volgende stap richting het ultieme doel: promotie naar de tweede klasse.

Jarenlang bivakkeerde het team in de onderste regionen van de derde klasse. Het was ieder seizoen een eindeloze strijd tegen degradatie, die vaak slechts ternauwernood werd gewonnen. Tot aan de laatste speeldag leefde het team in onzekerheid op welk niveau het het seizoen daarna actief zou zijn. In het seizoen 2014/2015 leek zich eenzelfde scenario af te spelen. Heren 1 stond halverwege wederom in de onderste regionen en stond voor een enorme kluif om zich te handhaven. Toch leek de ploeg na de winterstop in één rechte lijn af te stevenen op degradatie. Een trainerswissel en de terugkeer van enkele oudgedienden moesten het tij gaan keren voor Heren 1. Drie cruciale wedstrijden tegen de rechtstreekse concurrenten werden gewonnen en op slechts één punt werd handhaving bewerkstelligd. Het bleek het begin van een opmerkelijke opmars.

Het ontlopen van de degradatie en de frisse wind die was gaan waaien door de komt van coach Paul Visser, zorgde voor nieuwe en vooral positieve energie binnen het team. Na de komst van enkele nieuwe spelers aan het begin van het seizoen 2015/2016 ontstond, met de stijgende lijn die was ingezet, het geloof dat Heren 1 voor het eerst sinds jaren niet in de gevarenzone hoefde te komen. Aan ambitie geen gebrek , de top 5 werd als doelstelling gesteld voor het nieuwe seizoen. Bij het ingaan van de winterstop stond het team op een prachtige derde plek en geloofde men zelfs in het kampioenschap. Dat bleek nog net te hoog gegrepen voor de mannen uit Son. Na een spannende ontknoping van competitie bleef Heren 1 steken op diezelfde derde plek, maar voor het team en de club was het duidelijk: dit Heren 1 kan gaan promoveren.

Inmiddels nadert het seizoen 2016/2017 zijn einde met nog zes speelrondes te gaan. Son Heren 1 staat stevig bovenaan met zes punten voorsprong op de enige achtervolger MHC Drunen. Opnieuw wist de ploeg zich aan het begin van het seizoen te versterken met enkele spelers van buitenaf en doorstromende A-spelers. Daarmee werd Heren 1 sterker in de breedte en dat is meerdere keren dit seizoen doorslaggevend gebleken. Op alle fronten weet het elftal in wedstrijden de tegenstanders af te troeven en niets lijkt in de weg te staan om in juni een kampioenschap te kunnen vieren. Echter blijven de mannen van coach Visser scherp, want ze weten als geen ander dat geen enkele wedstrijd in de derde klasse als makkelijk gezien mag worden. Vijf overwinningen hebben de mannen nog nodig om het ultieme doel te bereiken.

Zondag 7mei komt DDHC op bezoek en dat moet het startsein zijn voor een eindsprint die het felbegeerde kampioenschap moet binnenslepen.
Om 14:45 zal de wedstrijd beginnen op Hockeyclub HTC Son. Heren 1 kan alle support gebruiken, dus kom de mannen vooral aanmoedigen!


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 18 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen