Afbeelding

"Mede dankzij John komen ze overal vandaan om hier te voetballen"

Verenigingen

Son en Breugel - Het is druk in de groepsapp van het G-voetbal begeleidingsteam van SBC. "Is er al meer bekend over het toernooi bij RKC Waalwijk? Ja, stuur zo update. En wanneer start eerste training? Vrijdag! Heb morgen overleg over trainingsschema. Top, dank!" 'Duimpjes' en 'smileys' volgen. Wie later inschakelt heeft zomaar een flink aantal ongelezen berichten. Want alle trainers, ouderbegeleiders, spelers en ouders/verzorgers zijn weer klaar voor de start van een nieuw voetbalseizoen bij SBC.

"Net als vier jaar geleden", begint Diana van der Looij die ook in de groepsapp zit. "De club wilde destijds starten met G-voetbal. Ze hadden in John van Hout ook al een enthousiaste trainer gevonden. Er was toendertijd slechts één probleem: er waren nog geen kinderen. "In diezelfde periode hebben we met drie moeders de stichting MeeDoen Son en Breugel opgericht. Er was binnen de gemeente nauwelijks sportaanbod voor kinderen met een beperking. Daar moest verandering in komen. We gingen contact leggen met allerlei lokale sportclubs. SBC reageerde als eerste. Zo kwamen we met John en voorzitter Willem van 't Geloof in contact en zijn we met zeven kinderen gestart."

Inmiddels sporten er 65 kinderen en jongeren met een beperking in de gemeente. Een groot aantal daarvan speelt bij SBC verdeeld over drie teams. "Mede dankzij John komen ze overal vandaan om hier te voetballen", vervolgt Diana. "Neem bijvoorbeeld Bram Rooijackers. Hij speelde in een regulier team in een nabijgelegen dorp. Voetballen daar in het reguliere team werd lastig voor hem. Hij kwam bij ons voetballen en heeft het geweldig naar zijn zin nu. Iedereen kijkt nu alweer uit naar de eerste training aanstaande vrijdag. Er zal deze week nog wel wat berichtenverkeer plaatsvinden op de groepsapp", eindigt Diana met een glimlach.

SBC is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en John werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van John. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. John was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van SBC.