Afbeelding

VC Pieter Brueghel zoekt leden

Verenigingen

Een mooier moment om (weer) te beginnen met volleybal bestaat bijna niet. Zoals vorige week werd bericht, bestaat de vereniging dit jaar 50 jaar. Dit heuglijke feit wordt dit seizoen opgeluisterd met allerlei feestelijkheden. Daar kun je als nieuw lid gewoon aan deelnemen. Welkom bij de club, zeggen we dan, of zoals de Fransen zeggen: "Join the club", mochten ze de Engelse taal enigszins machtig zijn.

Over machtig gesproken. "Het is machtig mooi om met z'n allen een resultaat neer te zetten. Je doet het samen, niet alleen in de kantine. Het is uiteindelijk toch de bedoeling dat de bal in drie keer wordt overgespeeld. De kans dat je aan de bal komt is daarmee 50 %", aldus een niet nader de noemen clublid. Over het spel merkt een ander clublid het volgende op: "Het veld is omlijnd met markeringen waarbinnen de bal de grond moet raken. Je kunt het vergelijken met iets wat op enig moment in een bepaalde ruimte geplaatst moet worden."

Over de "vijfde set" is een aantal clubleden anoniem unaniem: "De bittergarnituur is doorgaans van buitenproportioneel niveau, op voorwaarde dat ze eerst het vet hebben getoucheerd." Met de laatste zinsnede is getracht een schertsende verwijzing te maken naar de spelsituatie waarin de bal na een eigen aanval weliswaar uit is, maar als laatste nog aangeraakt door één van de tegenstanders.

Ben je ervaren volleyballer of een beginner, binnen de vereniging is op elk niveau ruimte om aan te sluiten. Elk team heeft een trainer of coach die de training op het niveau afstemt. Lijkt het jou ook leuk om te komen volleyballen? Kom eens kijken of meetrainen op maandagavond in De Landing. Je kunt gratis en vrijblijvend drie keer meedoen om te kijken of het wat voor je is. En volleybal ook. Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl