Helma Peters en ze heeft net een bal gegooid tijdens het Jeu-de-Boulen
Helma Peters en ze heeft net een bal gegooid tijdens het Jeu-de-Boulen

KVB leden gingen Jeu-de-Boulen en uit eten.

Verenigingen

De vakantie was weer voorbij. De eerste activiteit voor de KVB leden stond weer gepland. Een grote groep vrouwen ging naar gemeenschapshuis De Boerderij voor een middagje Jeu-de-Boulen. Maar eerst koffie met heerlijk eigengebakken cake van bestuursleden Carin Hulsen en Nettie Lavrijssen.

Ondertussen legde Jan Rattink van vereniging La Ferme Boel op een groot whiteboard de spelregels uit en werden de teams verdeeld. Het viel nog niet mee om al die vrouwen in het gareel te krijgen, maar uiteindelijk had een ieder toch de juiste Jeu de Boules ballen en stonden ze op de hen toegewezen baan. Nog even de spelregels doornemen en spelen maar. Er werd bij tijden op het scherpst van de snede gespeeld en bij twijfel kwam de meetlat goed van pas, maar er werd vooral veel gelachen en bijgekletst. Na tien minuutjes spelen had men de spelregels goed door. Qua techniek viel er echter nog wel wat te verbeteren, want de KVB-leden gooiden soms op manieren die in geen Jeu-de-Boules boekje zijn terug te vinden. Niet alleen de arm werd voor het gooien gebruikt, maar sommige vrouwen gingen diep door de knieën of gooiden hun been tijdens de worp hoog in de lucht. Niks geen last van stramme spieren, maar balancerend als ballerinas op de kiezeltjes van de Jeu-de-Boulesbaan. Na drie rondes met steeds weer andere tegenstanders werd de balans van het middagje spelen opgemaakt en bleken Bettie Krottje en Bertha van Doremalen de meeste punten te hebben behaald.

Na al dat spelen werd het tijd om ook de inwendige mens te gaan verzorgen. Bij restaurant Tong-Ah was een lopend buffet besproken en de tafels stonden dan ook al mooi gedekt klaar. De eerste honger werd gestild met een kopje soep en daarna was het voor de 41 KVB-leden die mee waren gegaan heerlijk smullen van het uitgebreide buffet. Het was een zeer geslaagde dag. De volgende activiteit die gepland staat is is op 3 oktober waar de dames een workshop mozaïken kijgen. Jij kan daar ook bij zijn. Kijk gewoon eens op de site kvbsonenbreugel.nl en proef de sfeer van de vereniging door de artikelen te lezen en de foto's door te kijken. De vereniging staat open voor alle vrouwen en alhoewel de K van de KVB van oudsher voor katholiek staat is het katholiek zijn geen voorwaarde om lid te mogen worden. Ben je niet in de gelegenheid om de site te bezoeken dan kun je ook voor informatie bellen naar voorzitter Carin Hulsen. Zij is te bereiken op tel: 0499 472054.